top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/06/2021



Політика

Росія, "ймовірно", причетна до кібератак на федеральні установи - американська розвідка

Управління директора Національної розвідки США заявило у вівторок, що Росія, «ймовірно», причетна до серії кібератак на низку американських федеральних відомств, яка була виявлена минулого місяця. Про це йдеться у заяві оприлюдненій на сайті організації. Метою хакерів, очевидно, був збір розвідданих, а не здійснення будь-яких деструктивних дій. В результаті кібератак зловмисники проникли до внутрішніх мереж майже десятка різних федеральних агенцій і відомств. Розвідка США відзначила, що для подолання шкоди завданної кібератакою знадобляться "тривалі та спрямовані зусилля".


Економіка

В Україні почнуть розвивати національну цифрову валюту

Міністерство цифрової трансформації України та неприбуткова організація Stellar Development Foundation (SDF), яка зареєстрована у Сан-Франциско і займається підтримкою і розвитком мережі блокчейнів почнуть працювати над впровадженням в Україні віртуальних активів і розвитком національної цифрової валюти. Про це повідомили у пресслужбі міністерства. “Співпраця зі Stellar Development Foundation сприятиме розвитку індустрії віртуальних активів в Україні та її інтеграції у світову фінансову екосистему. Ще одним важливим аспектом цієї співпраці є внесок у розвиток інфраструктури для української національної цифрової валюти”, — зазначив заступник міністра Олександр Борняков.


Соціум

Американців попереджають про шахрайські схеми пов'язані із вакциною від Covid-19

В Інтернет з'явилися шахраї, які обіцяють доставку вакцини від Covid-19 за кілька днів всього за 150 доларів. Не піддаватися на шахрайські пропозиції закликають людей представники влади у США та в Європі і попереджають, що метою шахраїв може бути отримання грошей або персональних даних своїх "клієнтів". “В жодному разі не варто намагатися купити вакцину в Інтернеті. Справжня вакцина онлайн не продається. Вакцинуватися слід тільки в сертифікованих центрах», - заявив представник Pfizer. ФБР, Міністерство охорони здоров'я і соціальних служб, а також Мін'юст США закликають населення повідомляти про підозрілі схеми, пов'язані з коронавірусом.


Авто – мото

Fiat Chrysler і Peugeot схвалили рішення про спільне злиття

Акціонери італійсько-американського автоконцерну Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) і французької PSA Group схвалили злиття, в результаті якого буде створений четвертий найбільший у світі виробник автомобілів. Про це повідомляє Bloomberg. Закриття угоди очікується до кінця березня. Об'єднана компанія - Stellantis - випускатиме бренди автомобілів Jeep, Fiat, Dodge, Maserati, Peugeot, Citroen і Opel. Автовиробники чекають, що злиття призведе до економії понад 6 млрд доларів на рік, а також дозволить їм пристосуватися до все більш жорстких заходів регулювання викидів вуглекислого газу і інвестувати в розвиток гібридних і електричних автомобілів.


США, Ілліной, Чикаго

«Брудна дюжина» - які продукти у США рекомендують купувати лише органічними

З початком нового року американці часто дають настанови самим собі дбати про здоров’я, займатися спортом і правильно харчуватися. Щороку недержавна організація The Environmental Working Group (EWG) публікує список з 12 продуктів які рекомендують купувати лише органічними. Ці продукти містять найбільшу кількість пестицидів та інших хімічних сполук, у порівнянні з іншими. Полуниця займає перше місце за вмістом пестицидів вже п’ятий рік поспіль. Та другий рік у «Брудній дюжини» - капуста кейл. У топі списку минулого року – шпинат, нектарин, персик, яблуко та виноград. Список «Брудної дюжини 2021» організація планує оновити у березні. У 2020-му році уряд США склав перелік із 47 різних фруктів та овочів - від найбрудніших до найчистіших – які продаються на американському ринку.


Діаспора

Книга польської письменниці пропонує інший погляд на «заробітчанок з України»

Польська журналістка і письменниця Моніка Собень-Ґурська у своїй книзі «Українки. Що думають про поляків, у яких працюють?» спробувала відійти від стереотипного сприйняття «заробітчанок з України» як здебільшого обслугововуючого персоналу. Авторка зауважує, що 15% українських мігранток працює в міжнародних корпораціях, закладах культури та освіти. Загалом у книзі розповідається про 21 героїню від 28 до 60 років. Серед них є перукарки, манікюрниця та візажистка, а також журналістка, страхова агентка та кілька бізнесвумен і менеджерок. Приміром, самотня Вікторія заробляє гроші для сина та мами, які лишилися в Україні, Марія приїхала сюди з чоловіком та сином, Світлана починала з прибирання, а зараз керує бізнесом, а Єва отримала вищу освіту за трьома напрямками та популяризує в Польщі східну культуру.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Вінничанин створив відеоролик, в якому об’єднав близько 50 каверів на «Щедрик»

Вінничанин Олександр Петров створив відеоролик, в якому об’єднав близько 50 каверів на "Щедрик" Леонтовича. За 9 хвилин, можна почути виконання "Щедрика" українською, англійською та арабською мовами, окремими співаками та цілими хорами, від сольних виконань на інструментах до повноцінних оркестрових версій. І все це – в дуже різноманітних жанрах. «Найвідоміша композиція у світі написана у 1901 році в Україні. Над твором автор працював 18 років, щоб 4 ноти захопило 7 мільярдів людей. Скромний вчитель музики не вірив у цінність свого твору. У 1921 "Щедрик" заспівали українські хористи в "Карнегі холі", США. У 1936-му американець українського походження створив англійську версію слів "Carol of the Bells", – йдеться у тексті до відео.


Погода

У середу, 6 січня, у Чикаго буде хмарна погода, але без опадів.Вдень на стовпчиках термометрів біля +1°С.

У Святвечір в Україні очікується хмарна погода, на Заході подекуди дощитиме. Вдень від 1 до 7 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

2 views0 comments

Commentaires


bottom of page