top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/05/2021

Updated: Jan 5, 2021



Політика

Ненсі Пелосі знову стала спікеркою Конгресу США

80-річна спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі у понеділок, 4 січня, була переобрана на новий дворічний термін, отримавши необхідний мінімум у 216 голосів. Лідер республіканської меншості Кевін Маккарті отримав 209 голосів, передає AP. Ненсі Пелосі є лідеркою фракції Демократичної партії в Палаті представників з 2003 року, а також першою в історії та досі єдиною жінкою на посаді спікерки Палати. Це вже четвертий її термін. Раніше вона заявляла, що востаннє претендує на цю роль. Під час виступу у Конгресі після обрання Пелосі сказала, що зараз найбільшим пріоритетом є перемога над коронавірусом.


Економіка

В Україні ввели нульове мито на ввезення вин з ЄС, а у США додаткове

З першого січня 2021 року Україна ввела нульове мито на ввезення вина з Євросоюзу. Це відбулося у відповідності до зобов'язань України щодо обнулення імпортних мит на ряд товарів протягом 7-річного періоду після підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС, пише AgroPolit.com. Мито на ввезення вина з ЄС торік становило 0,3-0,4 EUR/літр. А от США навпаки з 12 січня вводять додаткове мито у 25% на деякі європейські товари, включаючи вино та коньяк а також запчастини для літаків. Про це оголосила Служба торговельного представника США. Нове мито стало частиною суперечки стосовно субсидій літакобудівним компаніям Boeing та Airbus, що почалась маже двадцять років тому.


Соціум

Пандемія погіршила проблеми зі сном у людей - дослідження

Пандемія коронавірусу вплинула не лише на фізичне та ментальне здоров’я людей, вона також призвела до погіршення сну. Про це йдеться в дослідженні університету Оттави в Канаді. 24% людей, які перехворіли коронавірусом, родини постраждалих, а також медичних працівників страждали на безсоння, при цьому найбільше ця проблема торкнулась медиків. Серед них про проблеми зі сном мали 36,5%. Крім цього у людей почастішали випадки депресії, тривожних розладів, а також посттравматичного стресового розладу. Видання The Hill повідомляє, що у США в період з квітня по травень, коли ввели карантин, запити “безсоння” в Google зросли на 58%. Також з березня в країні почали частіше виписувати рецепти на антидепресанти та препарати, які допомагають при проблемах зі сном.


Спорт

Україна хоче провести Олімпіаду у 2030 або 2032 році – міністр спорту

Україна хоче провести Олімпіаду у 2030 або 2032 році, про це повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт в інтерв’ю "Суспільному". За його словами, українська влада вважає, що "через 10 років у нас в країні буде розвиток, і ми будемо спроможні провести Олімпійські ігри". У інтерв’ю Tribuna.com міністр казав, що президент Володимир Зеленський поставив завдання "привезти Олімпіаду в Україну". І міністерство оцінює, чи це можливо. Упродовж 2020 року Володимир Зеленський неодноразово заявляв про бажання провести в Україні Олімпійські ігри. Одна з останніх його заяв на цю тему - у жовтні, коли президент казав, що "Україні потрібен спортивний Оскар".


США, Ілліной, Чикаго

Інавгурація в США: традиційний парад замінять на віртуальний

Інавгураційний комітет Джозефа Байдена вирішив відмовитися від традиційної двогодинної ходи за участі президента та військових від будівлі Конгресу до Білого дому в день інавгурації 25 січня для того, аби уникнути небезпеки поширення COVID-19 під час великих зібрань людей, повідомляє CNN. Натомість, відбудеться телетрансляція "віртуального параду". Інавгураційний комітет закликав американців не їхати до Вашингтона на інавгурацію Байдена. Крім того, сама церемонія в приміщенні Конгресу США буде урізаною через карантинні обмеження – до зали не впустять нікого, крім конгресменів і Джозефа Байдена та Камали Гарріс.


Діаспора

У Світовому конґресі українців підбивають підсумки року та закликають купувати українське

У Світовому конґресі українців (СКУ) підсумували досягнення року, що минув та зібрали їх у відеозвіті, який можна переглянути за посиланням. Про це йдеться на сторінці організації у Фейсбуці. В СКУ побажали «миру, злагоди, здоров'я і процвітання кожній українській родині, громаді та організації, всім українцям та друзям України у 2021». Також Світовий конґрес українців заохочує діаспору в новому році підтримати українських виробників, купуючи їхню продукцію. «Відстежуйте товари українських виробників у своїх місцевих магазинах, купуйте до свят – українське», - йдеться в дописі. Більше інформації можна знайти, зокрема, за хештегом #ShopUkrainian2020.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Двох українок визнали найвпливовішими блогерами у межах конкурсу інфлуенсерів

Двоє українок отримали визнання у межах конкурсу World Influencers and Bloggers Awards в журі якого входили: Вікторія Боня, кухар Нусрет Гечке, "танцюючий мільйонер" Данлука Ваккі та інші. Катерина Любчик отримала головну нагороду в номінації "Advanced Blogger", а Софі-Ніколь Дранова стала кращим блогером серед дітей. Катерина Любчик активно веде бізнес, будучи співвласником кількох брендів взуття. Почала свою кар'єру з роботи моделлю. Була репортером і брала інтерв'ю у відомих дизайнерів. У блозі під назвою "Арбайтен" (@arbaiten_project), вона розповідає, як отримувати задоволення від роботи, швидко заробити гроші та інше. Софія-Ніколь Дранова (@sofiafashionicone) - підліток, яка розповідає своїм одноліткам про стиль і моду. Дівчина захоплюється бальними танцями. Аккаунт в інстаграмі веде її мама.


Погода

У вівторок, 5 січня, у Чикаго з ранку розпогодиться, та буде ясно протягом усього дня. Без опадів. Денна температура +3°С. В Україні очікується хмарна погода, на Заході дощі. Водіїв попереджають про сильний туман та мокре дорожнє покриття. Вдень від 1 до 7 градусів тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


5 views0 comments

Comments


bottom of page