top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/04/2021

Updated: Jan 4, 2021



Політика

Група сенаторів-республіканців вирішили ще раз оскаржити перемогу Джо Байдена

У США група сенаторів-республіканців, чинних і обраних на виборах у листопаді 2020 року, заявила, що оскаржить обрання Джо Байдена на посаду президента США, коли наступного тижня Конгрес буде формально затверджувати результат голосування членів колегії вибірників. 11 сенаторів-республіканців на чолі з Тедом Крузом будуть вимагати створення спеціальної комісії, яка, на їхню думку, мала б здійснити «термінову 10-денну перевірку» результатів голосування. Віце-президент Майкл Пенс привітав намір колег у Конгресі оскаржити 6 січня на спільному засіданні обох палат законодавчого органу результати президентських виборів, передає CNN.


Економіка

Американська торговельна палата закликає уряд України переглянути умови січневих карантинних обмежень

Американська торговельна палата закликає уряд України переглянути умови карантинних обмежень, які мають діяти з 8 до 25 січня. В цей період навіть у супермаркетах буде заборонено продавати значну частину товарів повсякденного вжитку, такі, як побутову хімію й інструменти, одяг, пресу, канцтовари – у зв’язку з тим, що торгівля ними буде заборонена. На думку компаній-членів Палати, таке рішення не лише є прямим обмеженням прав споживачів у придбанні необхідної продукції, але й потенційно призводитиме до конфліктних ситуацій у магазинах, – йдеться у заяві. Палата запропонувала власну редакцію рішення, яка дозволяє роботу суб’єктів господарювання, які продають товари на торговельних площах, не менш як 60% яких призначено для торгівлі дозволеними під час карантину товарами.


Соціум

На перевиборах до Сенату в штаті Джорджія - достроково рекордна явка виборців

На виборах сенаторів від штату Джорджія достроково вже проголосували три мільйона людей. Це рекордна явка для штату на цей час голосування, передає Голос Америки. Результат голосування має визначити, яка партія буде контролювати Сенат - одну із двох палат Конгресу США. Дані про явку, які зібрали учасники проекту “Вибори у США” при Університеті Флориди, свідчать про підвищений інтерес громадян до цих виборів, які мають відбутися, 5 січня. Перевибори у штаті Джорджія призначили через те, що різниця між кандидатами на виборах 3 листопада була мінімальною і жоден із кандидатів на посаду сенатора не набрав більше 50% голосів.


Здоров`я

У США розподілено понад 13 мільйонів доз вакцини від COVID-19

За даними Центрів з контролю і профілактики захворювань, 4,2 мільйона американців отримали щеплення, хоча в різні райони країни було доставлено понад 13 мільйонів доз вакцини. США, як і раніше, займають перше місце в світі по числу виявлених випадків COVID-19. Університет Джонса Гопкінса повідомив у неділю, що на частку США припадає 20,4 мільйона з понад 84 мільйонів хворих в світі. У США зареєстровано понад 350 тисяч померлих від коронавірусу. В трьох американських штатах виявлено випадки заражень новим видом коронавірусу, який було вперше виявлено в Британії у грудні. За прогнозами органів охорони здоров'я, в найближчі тижні очікується сплеск захворюваності в зв'язку з минулим сезоном свят.


США, Ілліной, Чикаго

Компанія Ілона Маска SpaceX виграла тендер на запуск супутників Пентагону у космос

Компанія Ілона Маска SpaceX отримала урядовий контракт на запуск 28 супутників для Пентагону. Про це повідомила космічна агенція при Міністерстві оборони США. Контракт вартістю 150.4 мільйона доларів передбачає запуск космічних апаратів малого та середнього розміру, які Агенція має закупити у різних постачальників. SpaceX планує два запуски Falcon9, по 14 сателітів на кожному, з бази військово-повітряних сил США “Ванденберг”, що у Каліфорнії. Чотири із тих сателітів були створені компанією SpaceX. Перший запуск планують на вересень 2022 року, а всі супутники мають бути доставлені на орбіту до березня 2023 року.


Діаспора

Музичні перемоги українців у 2020 році

Попри перепони і обмеження, для українців у світі 2020 рік позначився низкою перемог, зокрема у кіно і музиці. Впродовж року ми розповідали про них, сьогодні пригадаємо історії двох Grammy. Піаністка Надія Шпаченко, яка разом із батьками у 1994 році переїхала з Харкова до США, виграла найпрестижнішу нагороду у світі музики у категорії – найкращий класичний альбом за збірку «Поезія місць». Пронизлива пісня-реквієм «Вічная пам’ять» стала однією з провідних композицій до серіалу «Чорнобиль». Її авторка ісландська композиторка Хільдур Гуднадоуттір, а виконання Львівського муніципального хору «Гомін». Участь українських музикантів у створенні саундтреку стала можливою завдяки Андрію Підківці, українському флейтисту і продюсеру зі Львова, який 25 років живе у США. Він отримав офіційний диплом за участь у створенні саундтреку від Grammy.


Цікаве

Кріштіану Роналду підкорив неймовірну позначку підписників в Instagram

Число підписників нападника "Ювентуса" і збірної Португалії Кріштіану Роналду в Instagram досягло 250 мільйонів. Португалець став першою людиною в світі, якій вдалося підкорити цю позначку. Більше людей підписано тільки на офіційний аккаунт соцмережі 382 мільйони. У списку знаменитостей Роналду випереджає співачку Аріану Гранде, яка має 214 мільйонів підписників, рестлера і актора Дуейна "Скалу" Джонсона - 209 мільйонів і модель Кайлі Дженнер - 207 мільйонів.


Погода

У понеділок, 4 січня, у Чикаго буде триматися хмарна погода. Без опадів. На стовпчиках термометрів вдень +2…+3°С.

В Україні очікується хмарна погода, подекуди опади. Вдень від 1 до 7 градусів з позначкою «плюс».




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


16 views0 comments

Σχόλια


bottom of page