top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 01/03/2021

Updated: Jan 4, 2022


Політика

Відбулась телефонна розмова президентів США та України Джо Байдена і Володимира Зеленського

США, союзники та партнери дадуть рішучу відповідь у випадку, якщо Росія проведе подальше вторгнення до України. У цьому президент США Джо Байден запевнив українського президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови 2 січня, повідомила пресі речниця Білого дому Джен Псакі. Під час розмови, президенти висловили підтримку дипломатичним заходам, що розпочнуться наступного тижня, йдеться в заяві. Серед них - засідання ради НАТО-Росія, переговори російських та американських дипломатів в рамках Діалогу зі стратегічної стабільності, а також засідання ОБСЄ. Байден також підтвердив підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, зусиллям з деескалації на Донбасі та втіленню Мінських домовленостей.


Економіка

Реклама у Facebook в Україні подорожчала на 20%

Через набуття чинності так званого "податку на Google" з 1 січня 2022 року, компанія Meta додає 20% податку на додану вартість у вартість послуг соцмережі Facebook в Україні, пише Економічна правда. "Щоб пересвідчитися в тому, що користувачі знають про ці вимоги, ми розробили корисні поради, які доступні в нашому центрі підтримки", –повідомили в компанії Meta. Також дії цього закону поширюються і на Google, Apple, Microsoft, Netflix та інші корпорації. Однак про введення доплати відомо лише від Google. На початку грудня компанія розіслала користувачам своїх платних послуг в Україні листа, в якому попередила про подорожчання сервісів.


Здоров`я

У США рекордна кількість шпиталізацій із коронавірусом серед дітей

На тлі поширення високозаразного штаму COVID-19 "Омікрон" днями у США на 66% зросла кількість шпиталізацій із коронавірусом серед дітей, повідомляють Центри з контролю та профілактики захворювань США (CDC). За їхніми даними від коронавірусу щеплені лише менш ніж чверть американців, молодших за 18 років, передає Reuters. Вакцинація від коронавірусу у Сполучених Штатах затверджена для дітей від 5 років. Саме тому експерти, зокрема, з Американської академії педіатрії наголошують на важливості імунізації для дорослого населення і старших дітей, аби захистити малюків та інші вразливі категорії населення. Як пише ABC News, науковці вважають, що найтяжчими для країни будуть наступні шість тижнів, адже цей вірус "процвітає взимку".


Соціум

Попри "Омікрон" влада у США закликає школи не зачинятись на карантин

Попри поширення штаму COVID-19 "Омікрон", американська влада закликає школи залишатись відкритими для продовження очного навчання дітей. Міністр освіти Мігель Кардона сказав, що очікує, що школи зроблять усе можливе для цього, адже пандемія засвідчила, наскільки дистанційне навчання важке для дітей і родин, пише Politico. За його словами, у порівнянні із минулим роком, коли більшість американських школярів навчались з дому онлайн, зараз вищі показники вакцинації населення, й закликав батьків щепити дітей, адже це - найкращий захист від коронавірусу. Кардона визнав, що продовження очного навчання у школах може бути непростим з огляду на рекордні показники зараження в країні, але наголосив на тому, щоб діти продовжували ходити до школи.


США, Ілліной, Чикаго

Twitter закрив сторінку конгресвумен США за "постійні порушення" політики проти дезінформації щодо COVID-19

Twitter повідомив про закриття акаунту представниці у Конгресі США від штату Джорджія, республіканки Марджорі Тейлор Грін за "постійні порушення" політики соцмережі проти дезінформації щодо COVID-19, повідомляє CNBC. Йдеться про особистий профіль Грін, у той час як її офіційний акаунт залишається активним. У відповідь, як пише Fox News, Грін оприлюднила заяву, де сказала, що "Twitter - ворог Америки і не може витримати правду". Напередодні Грін зробила допис у соцмережі, що "неймовірно велика кількість смертей від вакцини проти коронавірусу" - "ігнорується". Раніше законодавицю тимчасово блокували у соцмережі за поширення дезінформації про пандемію та про вибори президента США 2020 року, пише CNN.


Екологія

Снігопад допоміг загасити руйнівні пожежі в Колорадо

В суботу снігопад допоміг затушити масшабні лісові пожежі, що вирували в штаті Колорадо перед Новим роком. В ніч на суботу в регіоні випало 15 см снігу, повідомляє Нацслужба погоди США. Після різкої зміни погоди, місцеві мешканці почали повертатись, щоб оцінити шкоду, завдану стихією. Лісова пожежа виникла вранці 30 грудня неподалік Денвера, що незвично для цього періоду року. Внаслідок неї близько 30 тисяч жителів округу Боулдер змушені були терміново евакуюватися зі своїх помешкань. Губернатор штату оголосив надзвичайний стан, який схвалив президент США Джо Байден. Троє людей зникли безвісти, повідомила 1 січня, місцева влада. Щонайменше семеро осіб зазнали поранень, було зруйновано більше 1000 будинків, а тисячі мешканців залишились без струму, повідомляє АР.


Погода

У понеділок, 30 грудня, у Чикаго небо буде залишатися ясним до самого вечора. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів -3…-5 °С.

Тиждень в Україні розпочнеться з дощів та мокрого снігу. Уночі мінусова температура, вдень - до п’яти градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

4 views0 comments

Comments


bottom of page