top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 05/25/2020


Політика

Сполучені штати перенесли саміт «Великої сімки»

США переносять саміт G7 на кінець червня. Про це повідомляє AP. Зі слів радника президента з національної безпеки Роберта О'Брайена, Сполучені Штати сподіваються провести зустріч світових лідерів у звичному форматі, адже США вже наближаються до проходження піку захворюваності на COVID-19. Він підкреслив, що всі лідери “Великої сімки” більше зацікавлені в особистому спілкуванні, ніж у відеоконференції. Раніше зустріч учасників саміту була запланована на 10 червня.


Економіка

США внесли в чорний список понад 30 китайських компаній

Міністерство торгівлі США оголосило про внесення до чорного списку 33 китайських компаній і урядових організацій через участь в “кампанії репресій і масових незаконних затримань” стосовно мусульманських меншин, підозру в діяльності, що загрожує національній безпеці країни та створенні зброї масового ураження. Усім компаніям зі списку заборонено експортувати товари і технології з США без окремого дозволу Міністерства торгівлі. У Китаї на це заявили, що США висувають відносини з країною на "грань нової холодної війни", у зв'язку з ростом напруженості навколо пандемії коронавірусу, статусу Гонконгу, торгівлі та інших питань.


Соціум (соціальні новини)

Відсьогодні в Україні відновлюють роботу дитячі садки

На фоні послаблення карантину в Україні відсьогодні почнуть поновлювати роботу дитячі садки. МОЗ затвердило рекомендацій щодо їхньої роботи. Серед іншого – температурний скринінг вихователів і дітей, заборона використовувати багаторазові рушники, м’які іграшки, килими з довгим ворсом. Також дошкільні заклади повинні мати 5-денний запас усіх необхідних засобів захисту та дезінфекції. Тимчасово відсторонено від роботи осіб з "групи ризику". Водночас, серед рекомендацій МОЗ немає пункту про обов’язкове носіння масок в садочках. Про особливі умови роботи заклад має попередити батьків.


Авто – мото

У Лос-Анджелесі тисячі прокатних автомобилей залишають на паркуванні біля стадіонів

Через пандемію COVID19 авторинок США за підсумками квітня показав падіння майже на 46%. Попит впав і на послуги операторів каршеринга і прокатних компаній. У Лос-Анджелесі, наприклад, вони змушені звозити автомобілі, які не використовуються, на паркування біля спортивних арен і комплексів. Як повідомляє Los Angeles Times, переповненими виявилися парковки у бейсбольного стадіону «Доджер», іподрому «Санта-Аніта» і стадіону Angel. А в порту Лонг-Біч повністю заповнений новими автівками, які не можуть відправитися в дилерські салони, транспортно-логістичний центр Toyota.


США, Ілліной, Чикаго

Не чекайте, що ресторани відкриються 29 травня - мер Чикаго Лорі Лайтфут

Мер Чикаго Лорі Лайтфут має сумніви, що ресторани можуть відкритись у місті 29 травня - день, коли штат планує перейти до наступного етапу карантину. "Я дуже хвилююся про кількість випадків зараження коронавірусом, коли ми відкриємося", - сказала Лайтфут про повторне відкриття міста на узбережжі озера та інших популярних пішохідних місць. Губернатор штату Ілліной Дж. Б. Пріцкер на своєму щоденному брифінгу COVID сказав, що подальший розвиток подій у Чикаго залежить тільки від мера.


Діаспора

Українські розробники створили додаток, який оживляє книжки

Українсько-американський стартап менеджера з Вінниці Олександра Музики і програміста Олега Коваля, який мешкає в Коннектикуті, видав українську казку у форматі доповненої реальності, що працює за допомогою спеціального додатку на телефоні. Якщо навести на текст смартфоном, казка оживає. Герої говорять та співають поки що англійською та російською. Але зараз проект адаптують ще під 12 мов, зокрема – українську. Цим займаються українці у Канаді. Аби навчити дітей використовувати гаджети з користю та привернути увагу до української літератури розробники планують і надалі видавати українські казки в такому форматі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Нове звучання легендарної української пісні «Два кольори» від Олега Скрипки

Спеціально до Дня вишиванки, минулого тижня, фронтмен гурту Воплі Відоплясова Олег Скрипка презентував нове звучання легендарної української пісні "Два кольори" англійською мовою. Аудіозапис нової версії вже опублікований на ютуб-каналі артиста. В описі, зазначено, що Скрипка вирішив зробити ці геніальні рядки зрозумілими жителям усіх країн, адже це знаковий вірш для українського роду. Любов до рідної матері, рідного дому, непрості життєві шляхи - цінності, які єднають українців з мешканцями усієї планети.


Погода

У Чикаго хмарно, але тепло. Дощитиме майже увесь день. Денна температура від +27°С до +29°С.

Дощі та грози накриють Україну цього тижня, але водночас трохи потепліє. Лити почне вже відсьогодні по всій країні, за винятком східної частини. Температура вдень +13°...18° тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

33 views0 comments

Comentários


bottom of page