top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

Фітнес - як пігулка: ТОП-10 фактів


1. Навіть з нормальним рівнем метаболізму можна набрати до 10 кг на рік, якщо не займатися фізичною активністю і спортом. Більше половини тих людей, хто не займається фітнесом, не рятує навіть правильне харчування.

2. Тільки сильні транквілізатори і анестезія впораються з безсонням краще, ніж фітнес. Фізична втома після тренування набагато ефективніше будь-яких заспокійливих настоянок з аптеки.

3. Під час бігу наш організм відчуває не тільки навантаження, але і перевантаження. Так, в момент приземлення ступні відчувають в 7 разів більшу вагу тіла. Саме тому потрібно вчитися правильному бігу.

4. Ритмічна музика на 15% підвищує результативність тренувань. Ніякої магії тут немає, просто мозку легше зосередитися на техніці виконання вправ і не відволікатися на непотрібні думки.

5. Плавці-синхроністи завжди чують музику, під яку виступають. Її транслюють спеціальні динаміки, вбудовані в бортики басейну.

6. В середині минулого століття США охопило тотальне ожиріння нації. Хто б що не говорив, у цього явища був один потужний позитивний момент — саме завдяки товстуну і з’явився фітнес в його сучасному вигляді.

7. 100 мл міцного алкоголю знижують рівень тестостерону на 6,8%. Регулярне вживання шкодить не тільки здоров’ю в цілому, але і негативно позначається на зростанні м’язової маси.

8. Заняття йогою не тільки покращують якість сну, але і роблять сновидіння кольоровими. Деякі люди мають незвичайну особливістю взагалі не бачити сни — йога справляється і з цим феноменом.

9. Відмова від куріння підвищує витривалість організму вдвічі. Є і зворотна дія: вимотуючі тренування допомагають позбутися поганої звички, особливо багатокілометрові забіги на свіжому повітрі.

10. Якщо фітнес-браслет надіти в ранньому дитинстві, то до старості він покаже близько 150 млн кроків, або понад 110 тисяч кілометрів. Це майже третина відстані до Місяця.

12 views0 comments

Comentários


bottom of page