top of page
Writer's pictureURC Radio

Українське посольство в США попросило Ілона Маска допомогти Україні



Посольство України в США попросило генерального директора компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска надати Україні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ).


«Шановний Ілоне, Україна є другою за величиною країною Європи з населенням майже 40 мільйонів громадян. Пандемічна ситуація в Україні наближається до свого піку, квітень буде найважчим. Людям у лікарнях потрібні вентилятори. Ми готові до співпраці. Дякуємо», – ідеться в повідомленні посольства у Twitter.


До Ілона Маска також звернувся знаменитий український тенісист Сергій Стаховський. Він попросив американця допомогти Україні.


«Уже зовсім скоро в Україні настануть катастрофічні часи. Я прошу вас розглянути можливість надання медичної допомоги моїй країні. Спасибі вам за шляхетні вчинки», –написав Стаховський.


Про допомогу в Ілона Маска попросила і колишня міністерка охорони здоров’я України Уляна Супрун.



Публічної реакції американського мільярдера на звернення українців наразі немає.


Нагадаємо, раніше Ілон Маск повідомив, що готовий безкоштовно надати лікарням по всьому світу додаткові апарати ШВЛ, якщо вони вкрай необхідні пацієнтам, а не «для зберігання на випадок потреби».


Станом на 2 квітня в Україні лабораторно підтверджено 804 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, 20 людей померли, 398 – госпіталізовані, решта отримують амбулаторне лікування.


Як писав «Український дощ», Tesla вироблятиме апарати штучної вентиляції легень на своїх заводах.


Iформацію надано джерелом ukrrain.com

4 views0 comments

Comments


bottom of page