top of page

ЗІРКОВИЙ СНІДАНОК: "ЯйцА по-панагюрськи" від Катерини Бужинської


Доброго ранку, Чикаго!

Сьогодні мені вперше випала нагода поділитися зі слухачами URC Radio тим, що майже кожного ранку подається на сніданок в моїй родині.

Перед тим, як розповісти про саму страву, я хочу наголосити на тому, що найважливішим та обов’язковим до виконання в моєму щоденному графіку є пиття на пустий шлунок склянки води кімнатної температури та вживання болгарського йогурту під назвою кісело мляко для того, щоб, як то кажуть, «запустити» свій шлунок😁 Його можна зробити в домашніх умовах або купити у магазині. Я обираю другий варіант. Але не тому, що лінуюся робити власноруч, а для того, щоб зекономити дорогоцінний час. Він є дуже корисним завдяки особливим бактеріям Lactobacilius bulgaricus та Streptococcus thermophilus. Для нашої родини цей йогурт є головним продуктом для підтримки життєдіяльності шлунка. Дуже рекомендую! Якщо ж хочется з’їсти щось більш калорійне та ситне, я готую надзвичайно смачнющі «ЯйцА по-панагюрськи». Це також є стравою болгарської кухні, тому важливим має бути правильна вимова першого слова «ЯйцА», а не яйцЯ: наголос ставиться на останню літеру «А». Я не просто так вирішила обрати саме такий сніданок, адже знаю, що в Америці дуже поширеними є якраз сніданки із яєць. Готується дана страва дуже швидко та просто, і чимось нагадує яйця пашот. Але головною відмінністю і особливістю є важливиі інгредієнти - болгарський сир «сірене» та кісело мляко. Ви, навіть, уявити собі не можете, який божествений смак має ця страва! Просто подивіться на фото. Доречі, перше зроблене в ресторані, а друге, де присутня ще і зелень, - у домашніх умовах.

А теперь і сам РЕЦЕПТ☝🏼📜 Для однієї порції вам буде портібно: 🥚2-3 яйця 🥚50 г сиру сірене 🥚2 ст. ложки оцту (для варіння яєць) 🥚сіль, червоний та чорний перець за смаком 🥚150 г вершкового масла 🥚часник 🥚300 г кісело мляко

Спосіб приготування: 🥣Для початку необхідно змішати кісело мляко з дрібно порубленим часником, посолити та додати трішки перцю за смаком. 🥣Паралельно кип’ятимо воду в каструльці, далі знімаємо її з вогню та дуже обережно розбиваємо туди яйця.

🥣Потім знову ставимо на вогонь та варимо ще 5 хвилин. 🥣Після цього необїідно дістати яйця з води та покласти їх в заздалегіть вже приготовлене кісело мляко та посипати зверху подрібненим сірене. 🥣Вершкове масло маємо розтопити на пательні, розмішати в ньому червоний перець, а після полити отриманою сумішшю яйця та подавати на стіл.

До речі, якщо до цієї страви додати ще й сушені томати, то, взагалі, буде ще більш нереальна смакота!😋 Сподіваюся комусь прийде до смаку наша улюблена сімейна страва на сніданок. А я бажаю всім смачного та чудового недільного настрою!😉 Ваша Катерина Бужинська💋

59 views0 comments

Comments


bottom of page