top of page

Позбуваємось втоми (корисні поради)


Досить частим явищем є хронічна втома. І останнім часом схильних до неї стає все більше, часто буває так, що вранці прокидаєшся, а все одно відчуваєш втому, наче й не спав вночі. Весь день ходиш розбитим, голова не працює як треба, очі самі по собі закриваються. Знижений тонус, млявий настрій, ослаблення імунітету, безсоння - ось незмінні супутники цього явища. Як же боротися з цим злісним порушником у нашому житті?

Тут присутні дві складові даного явища: фізична і психологічна. Втім, все як завжди. Починається все з заклопотаності чим-небудь. Постійно ми ходимо, обмізковуючи щось, над чимось постійно думаємо, створюємо видимість самоаналізу, так би мовити. Чому видимість? Бо постійно думати над якоюсь проблемою справі не допоможе. Потрібно скласти план рішення і неухильно слідувати йому. А довгі роздуми - це привід відтягнути момент прийняття рішення, небажання брати відповідальність на себе за це рішення.

І така ось хронічна заклопотаність створює, відповідно, хронічну напруженість м'язів, прапором яких відтепер є втома. Від якої за один день не позбудешся. І все це закріплюється зворотними сигналами від м'язів - тепер уже вони створюють фон для постійної напруженості розуму.

Згідно з правилом «клин клином вибивають», нам тепер потрібно прагнути створити «правильну» втому м'язів шляхом сильних фізичних навантажень - до знемоги. Простіше кажучи, зайнятися спортом. Тоді мозок перестає зациклюватися на самому собі через надходження ззовні сигналів м'язів, отримує нову інформацію, а потім і зовсім розумовий процес послаблюється. М'язи ж, у свою чергу, отримують додатковий приплив крові і виводяться продукти наших «розумових отрут».

Здавалося б, порада нехитра, але дуже дієва. Якщо об'єднати це з дзен, то реально позбутися вищезазначеної проблеми за 2-3 тижні, залежно від ступеня занедбаності. А як ще додати сюди сауну, та курс масажу....

13 views0 comments

コメント


bottom of page