top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Речі, які ми забуваємо продезинфікувати



В умовах епідемії важко переоцінити важливість дезінфекції. І якщо мити руки по сто разів на день ми вже навчилися, то речі, яких ми торкалися перед тим, часто залишаються поза нашою увагою. Варто нагадати собі список предметів, де мікроби і бактерії живуть і процвітають.


Мобільний телефон


Погодьтесь, з цим девайсом ми тепер, мов нерозлучники. В магазинах розраховуємось телефоном, в транспорті - гортаємо стрічку новин і переписуємось з друзями, вдома - однією рукою перемикаємо відео, а іншою - закидаємо горішки собі до рота. Смартфон постійно торкається нашого обличчя, і дуже швидко стає розсадником бактерій. Саме тому його необхідно дезинфікувати так само часто, як і руки.


Клавіатура


Тут ситуація така ж, як з мобільним телефоном. Дуже часто ми сідаємо за комп’ютер з брудними руками і залишаємо на клавішах віруси та мікроби. Обов’язково протирайте клавіатуру дезинфікуючим засобом мінімум один раз на день. 



Банківська картка


Всі магазини сьогодні рекомендують розраховуватися безготівково, знову ж таки, щоб захиститися від зайвих контактів. За результатами останніх досліджень, виявлено, що віруси і бактерії живуть на паперових купюрах 3-4 дні. А на пластикових картах - до 9 днів! Тому варто протирати свою банківську картку дезінфектором після кожного походу в магазин, а магнітну смужку можна очистити щільною гумкою.


Гаманець


Річ, без якої ми рідко виходимо з дому. Оскільки її ми дістаємо з сумки досить часто, та ще й брудними руками, то необхідність дезинфікувати гаманець абсолютно логічна і зрозуміла.



Сумки


Де гаманці, там і сумочки. Їх ми ставимо на сидіння в громадському транспорті, на лавки, що на зупинках, у кошики в супермаркетах, і притуляємо їх до різноманітних поверхонь. Обов’язково протирайте свої сумочки вологою ганчіркою, а краще - дезинфікуючим засобом. Особливу увагу приділіть блискавкам, кнопкам і ремінцям.


Прикраси


Про них забути найлегше, вони настільки звичні для нас, що ми їх майже не помічаємо. Часто ми торкаємось прикрас автоматично, навіть не усвідомлюючи. Тому їх також необхідно обробляти дезинфікуючими засобами. Особливо каблучки, браслети і кульчики.



Флакон з антисептиком


Ну і насамкінець, мов той чоботар без чобіт, флакон з антисептиком. Обробляючи руки дезинфікуючим засобом, ми, звісно, очищуємось, а про сам флакон - частенько забуваємо, в той час як він може стати ідеальним хранителем мікробів і вірусів, які ми вручили йому своїми немитими руками.


Будьте уважні і дезинфікуйте все необхідне, щоб захистити себе і своїх рідних. 


За посиланням за джерело ukrrain.com


21 views0 comments
bottom of page