top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

Що ми знаємо про суші?


Сьогодні, суші це вже не новинка, а улюблена всіма страва японської кухні. Хто ж не пробував відомий місо-суп чи суші сети з ролами Каліфорнія та Філадельфія. Проте, чи знали ви, що суші можуть бути не лише сирими, а й маринованими, або ж про те що на початку свого виникнення в Америці ця страва була популярнішою від кока-коли. Саме тому ми підготували кілька цікавих фактів про суші для вас.

7 цікавих фактів про суші

  1. Раніше слово суші писалось одним ієрогліфом і позначало слово “риба”. Сьогодні ж його перекладають як “довголіття”.

  2. Сучасного вигляду суші набули лише у сімнадцятому столітті. Японці перестали викидати рис і почали використовувати його як начинку. Незабаром ця страва набула популярності та стала своєрідним японським еквівалентом фаст-фуду.

  3. Більшість сушистів (кухарів, які готують суші) - чоловіки. Так, у більшості ресторанів відмовляються наймати жінок для приготування цієї страви, адже вважають, що у жінок температура тіла вища, тому вони не можуть приготувати настільки ж смачні суші як чоловіки.

  4. Одні з найпопулярніших ролів Каліфорнія та Філадельфія були придумані в 1970-х рр в Каліфорнії. Шеф-повар першого в Америці японського ресторану вирішив покращити смак традиційних ролів і сховав норі під рисом та додав в суші шматочки авокадо та огірка, і обваляв їх в ікрі летючої риби.

  5. Деякі вчені вважають, що суші завдяки своєму натуральному складу можуть не лише наситити вас, але й зняти депресію, так само як шоколад чи шопінг.

  6. Сьогодні в Азії існують автомати та суші-роботи, створені спеціально для механізованого виробництва цієї страви.

  7. В Японії правила етикету забороняють їсти суші палочками, їх споживають без будь-яких приборів - руками.


21 views0 comments

Comments


bottom of page