top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Успішні підприємці розповіли про особливе свято: День стоматолога



Олексій та Наталія Мухіни - власники стоматологічної клініки Ideale, блогери та волонтери з нагоди Дня стоматолога розповідають про секрети здорових зубів та як часто потрібно відвідувати стоматолога


Чим для вас є День стоматолога?

Для нас День стоматолога — це професійне свято.

Приємно, що це свято святкують окремо від Дня медичного працівника. Є такий жарт: «Кажуть, що стоматолог – це не лікар, а зуб – не орган». Тішить, що це тільки жарт і ніяк не стосується до того, що ці свята святкують окремо. Для нас це привід підняти собі настрій та привітати колег. В умовах нашого сьогодення кожен такий день важливий.


Як змінилась стоматологія упродовж 5 років ?

Стоматологія впродовж п'яти років змінилась кардинально. Те, що 5-6 років ще було дорого та недоступно, зараз впроваджується майже в кожній клініці. Це цифрова стоматологія, сканери та КТ. Все це впливає на якість лікування. Кожен лікар, що поважає себе, в першу чергу бореться за якість лікування. Якість можлива лише з сучасним обладнанням та матеріалами, а також навичками та досвідом користування ними.



Які основні засади та принципи здорових зубів на вашу думку ?

Основні засади та принципи здорових зубів, на нашу думку, це щоденний догляд за зубами та регулярне відвідування стоматолога(профілактика й на професійний огляд). Це потрібно для того, щоб завчасно виявити початковий карієс. Це обійдеться невеликими коштами, силами та ресурсами, не витрачаючи багато часу на лікування.


Як часто потрібно відвідувати стоматолога та чому?

Мені здається, всі знають, що стоматолога потрібно відвідувати мінімум раз на пів року для професійного огляду і для професійної чистки - гігієни зубів. Чому раз у пів року? Тому що карієс у дорослої людини може розвиватись і зруйнувати зуб за 6-8 місяців. Якщо ми раз в пів року відвідуємо лікаря, то ми можемо на початковій стадії виявити карієс.

Діткам потрібно приходити на огляд раз в три місяці, тому що дитячий зубчик, дитячі дентин та емаль м'якенькі та дуже солодкі для карієсу. Він їх полюбляє та може зруйнувати та заразити сусідні за три місяці. Тому раз в три місяці діточок потрібно приводити, хоча б просто на професійний огляд. Чому це важливо? Якщо карієс зруйнує дитячий зуб в глибину за три місяці, тоді він пошкодить й зачатки постійних зубів.



Самі стоматологи часто відвідують колег, чи лікують себе самі?

Стоматологи, як і звичайні люди, бувають різні. Не повірите, ми навіть знаємо одного стоматолога, який боїться лікувати зуби (сміється). Також буває, що у лікаря не має часу на своє власне лікування. Але більшість стоматологів відповідально ставляться до своїх зубів, тому що це насамперед не тільки їхнє здоров'я, а й приклад для їхніх пацієнтів.

117 views0 comments
bottom of page