top of page
Writer's pictureURC Radio

Електронні пристрої вже не є ознакою розкоші


Якщо раніше ґаджети і технології були ознакою достатку і розкоші, то тепер усе змінюється: використання цифрових пристроїв стає ознакою бідності. Журналіст The New York Times Неллі Боулз у своїй статті пояснює, як так вийшло.

Життя в екрані

Життя шаленими темпами переходить у цифрову сферу. Люди починають забувати, як вчитися, спілкуватися і розважатися оффлайн. Коли стоїть вибір між реальним фізичним досвідом і досвідом через екран, вони вибирають останнє. Принаймні це стосується людей з низьким і середнім достатком.

Забезпечені люди, навпаки, прагнуть віддалитись від технологій. Їхні діти грають не з планшетами, а з дерев’яними кубиками і ходять у приватні школи без комп’ютерів. Спілкування з живими людьми і навчання вживу коштує дорого, але багаті люди можуть собі це дозволити. Бідні ж люди вибирають ґаджети.

Кумедно виходить: чим більше у вас грошей, тим більше ви витрачаєте на те, щоб залишатися оффлайн

Головний виконавчий директор консалтингової компанії “Інституту розкоші” Мілтон Педраса говорить, що люди з високим достатком бажають більше часу приділяти реальному життю і менше взаємодіяти з технікою. Згідно дослідженню проведеному його компанією, вони готові витрачати на подорожі і походи в ресторани більше, чим на конкретні товари.

«Зараз сфери освіти та охорони здоров’я починають дивитися на свої послуги під іншим кутом і шукають способи, як зробити їх більш “людськими”, – говорить Мілтон Педраса. – Зараз дуже важлива сама людина».


7 views0 comments

Kommentare


bottom of page