top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(11/18/19)


Політика

-Росія поверне Україні захоплені кораблі ВМС

Українські суднА, які були захоплені в Керченській протоці, сьогодні будуть передані Києву, про це повідомляє російський «Інтерфакс». Федеральна служба безпеки Росії підтвердила, що буксир "Яни Капу" і військові катери "Нікополь" і "Бердянськ" буксируються до узгодженого місця передачі українській стороні в нейтральних водах.

-Імпічмент Трампа: нові свідчення

Палата представників США в рамках розслідування імпічменту Дональда Трампа опублікувала розшифровки свідчень колишнього співробітника Ради національної безпеки США Тіма Моррісона і співробітниці віцепрезидента США Майка Пенса Дженніфер Вільямс, передає Reuters. Обидва чиновники повʼязують допомогу Україні з політично чутливими розслідуваннями.

Економіка

-Уряд скасував обмеження тарифів на опалення і гарячу воду

Кабінет міністрів скасував рішення попереднього уряду про регулювання граничних цін на опалення й гаряче водопостачання в Україні. "Рішення забезпечує стійке проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів", — сказано у повідомленні прес-служби Міненерго.

Соціум (соціальні новини)

-Понад 300 брендів закликали бойкотувати «Чорну пʼятницю»

Понад 300 брендів з руху Make Friday Green Again закликають людей відмовитися від покупок у «Чорну пʼятницю» задля підтримки навколишнього середовища, передає ВВС. Представники брендів стверджують, що сезонний різдвяний розпродаж змушує людей купувати непотрібні речі, створюючи гори сміття, і тим самим шкодити природі. Людей закликають зазирнути в шафу і подивитися, які з наявних речей можна полагодити, продати або переробити.

США, Ілліной, Чикаго

-Компанія Маска почала будівництво швидкісного тунелю під Лас-Вегасом

Компанія мільярдера та винахідника Ілона Маска The Boring Company розпочала буріння швидкісного автомобільного тунелю протяжністю близько 1,6 км на глибині понад 12 м під Лас-Вегасом (штат Невада), повідомляє NBC. Проект Loop з’єднає старий і новий корпуси конференц -центру. Цей маршрут можна буде подолати за хвилину на безпілотних електрокарах Tesla, місткістю до 16 осіб. Максимальна швидкість пересування складе 250 км/год. Об`єкт планують завершити до листопада 2020 р.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Alyona Alyona у новому кліпі пісню Мамин суп поговорила про сімейні цінності

Українська хіп-хоп виконавиця Alyona Alyona представила кліп на нову пісню «Мамин суп», який більше нагадує філософську короткометражну стрічку. Дехто угледів в ньому навіть відсилки до Девіда Лінча. Кліп, знятий в психоделічному стилі, розміщений на каналі реперки в YouTube. Режисером відео став Ян Болотов. «Насправді, у кліпі показані нашi традицiї, підіймається питання того, що визначає нас як українцiв», — пояснила виконавиця роботу режисера.

Погода

Європа заметена снігом, а от Україна відчує зиму хіба морозами. У понеділок мінлива хмарність та без опадів, вдень від 9 до 14°С тепла. А вже з середи морози атакують схід країни. Денні температури опустяться ближче до нуля, а нічні сягатимуть -8°С. На півдні і півночі буде трішки тепліше. Тільки на заході затримається осінь з плюсовою температурою і дощу! У Чикаго також хмарно, але без опадів, погода тішитиме плюсовими позначками. Вдень на стовпчиках термометрів до +4 °С.

1 view0 comments

Comentarios


bottom of page