top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

#НовиниЩогодини(18/10/19)


Політика

-У Трампа випадково визнали, що тиснули на українську владу

Виконуючий обов’язки керівника апарату Білого дому Мік Малвані у четвер під час спілкування із журналістами випадково визнав, що військова допомога Україні була заморожена, в обмін на початок розслідування Україною «справи з приводу злому сервера Демократичного національного комітету 2016 року», повідомляє CNN. «Тому ми і затримали виділення грошей", – сказав Малвані. Пізніше цього ж дня, він заявив, що Білий дім ніколи не вимагав від України розслідування виборів у США в обмін на військову допомогу.

Реформи в Україні

-Зеленський підписав указ про мораторій на перевірку малого бізнесу на 2 роки

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про забезпечення сприятливих умов ведення бізнесу фізичних осіб-підприємців, який передбачає запровадження дворічного мораторію на перевірки ФОПів щодо застосування касових апаратів. Також глава держави наказав утворити координаційну раду з питань розвитку мікро- та малого підприємництва з залученням представників громадських організацій, яка буде працювати над майбутніми законопроектами для ФОПів.

Економіка

-Найбільший виробник сигарет в Україні зупинив виробництво

British American Tobacco зупинила виробництво тютюнової продукції на заводі "Прилуки" в Чернігівській області. Генеральний директор підприємтва Артем Скрипка заявив, що прийняті Верховною Радою поправки до законопроекту з нормою про державне регулювання торгової націнки на їхні товари, змушують виробників підвищувати ціни на продукцію, що може призвести до зменшення обсягів реалізації. Через це вже другий тиждень фабрика стоїть.

США, Ілліной,Чикаго

-У США почали діяти штрафні мита на європейські літаки, вино, сир та олію

Через суперечку щодо субсидій для авіаконцерну Airbus, Вашингтон підвищив мита на європейські літаки, вино, сир та олію. Нові штрафні мита набули чинності 18 жовтня. Запроваджено додаткові 10-відсоткові мита на європейські літаки та 25-відсоткові на низку сільськогосподарських і промислових товарів. До цього списку потрапили, зокрема, вино, сир, вершкове масло, оливкова олія.

Соціум

-Kyiv not Kiev – дискусії тривають

Посольство України у США підтвердило у соцімережах, що американське видання The Washington Post змінює русифіковану транслітерацію «Києва» на українську. А редакційна колегія видання The New York Times сказала, що поки не збирається вводити такі зміни, через надання переваги «найбільш усталеному та звичному використанню» написання міжнародних міст для ясності аудиторії. У виданні додали, що знають про дискусію і продовжують розглядати ситуацію.

Мистецтво, культура, шоу-біз

«Антитіла» презентували новий кліп на пісню «Буде син» «Антитіла» презентували новий кліп на пісню «Буде син» з альбому “Hello”. У відео увійшли кадри з сімейного архіву фронтмена групи Тараса Тополі і його дружини Олени відомої як співачка Alyosha. Шанувальники називають композицію «головним саундтреком першого танцю молодят-2019»: на підтвердження гурту вже надіслали безліч відео з весіль. «Ці ролики надихнули до ідеї відеокліпу, яка близька багатьом: зародження нової сім'ї, продовження роду і, звичайно ж, спільна робота і щирі емоції радості від можливості бути разом», - кажуть музиканти.

ПОГОДА

В Україні затягнулось "Бабине літо". У Києві на бульварі розквіла сакура, у Дніпрі цвітуть каштани, а у Херсоні відцвітає бузок. Українцям така погода до вподоби і синоптики обіцяють що теплі дні протримаються до середини наступного тижня. 18 жовтня, на всій території країни очікується суха та тепла погода. Температура вдень коливатиметься від 19 до 22°C. У Чикаго ясно, без опадів. Такою ж погода буде і на вихідні, тільки у неділю вранці небо ненадовго вкриється хмарами. Денна температура 18- 20 градусів з позначкою «плюс».

1 view0 comments

Comments


bottom of page