top of page

#НовиниЩогодини(17/10/19)


Політика

-Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ відвідає Україну з офіційним візитом

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ відвідає Україну з офіційним візитом 30-31 жовтня. У перший день делегація з Брюсселя прибуде в Одесу, де зустрінеться з кадетами, відвідає кораблі і ознайомиться з актуальною військовою ситуацією в Україні. Після цього представники Альянсу вирушать до Києва, де зустрінуться з президентом Володимиром Зеленським, спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим та прем’єр-міністром- Олексієм Гончаруком.

-У Нью-Йорку заарештований ще один учасник “Ukraine-gate”

У нью-йоркському аеропорту ім. Кеннеді агенти ФБР заарештували бізнесмена Девіда Коррею — партнера особистого юриста Дональда Трампа - Рудольфа Джуліані, пише NBC. Разом з іншими бізнес-партнерами Джуліані, уродженцями України Львом Парнасом та Андрієм Кукушкіним і уродженцем Білорусі - Ігорем Фруманом, яких заарештували раніше, Коррею звинувачують у порушенні законів про фінансування виборчих кампаній, фінансовому шахрайстві і незаконному лобіюванні інтересів іноземної держави в США.

Реформи в Україні

-Зеленський підписав закон про реформу НАЗК і відкриття декларацій СБУ

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про реформу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Закон, зокрема, дозволяє відкривати декларації чиновників Офісу президента, керівництва Служби безпеки України та інших силовиків, яких призначає президент. В законопроекті також міститься норма про скасування державного фінансування партій, які набрали на виборах менше 5% голосів.

Економіка

-В Україні зріс попит на електрокари до рекордної позначки

За січень-вересень 2019 року в Україні удвіч зріс попит на комерційну техніку, яка працює винятково на електротязі, а на легкові електромобілі - на 42%, повідомляє "Укравтопром". Більше 90% усіх ввезених електромобілів вже були в експлуатації. Найбільш привабливими для українців стали машини віком до 5 років. Серед легкових електрокарів найпопулярнішою була марка NISSAN Leaf. На другому місці - TESLA Model S, на третьому - BMW i3. Серед комерційних електромобілів найбільшим попитом користувалися RENAULT Kangoo Z.E.

Авто – мото, технології

-Volvo розсекретила свій перший електрокар

Компанія Volvo розсекретила свій перший електричний автомобіль нової лінії Recharge. Ним стала «зелена» версія кросовера XC40, на яку він зовні дуже схожий. Але всередині виробник обіцяє обладнати автівку сучасною інформаційно - розважальною системою зі зручним інтерфейсом. XC40 розганяється з нуля до 100 км / год за 4,9 сек. і здатний проїхати до 400 км на одній зарядці. За словами виробника, електрокар буде швидко заряджатися: до 80% за 40 хвилин. Світові продажі авто, стартують наступного року. Ціни на моделі в США будуть починатися від $ 50 000.

Спорт

-Ломаченко найсильніший боксер світу за рейтингом ESPN

Чемпіон світу за версіями WBC, WBA, WBO в легкій вазі Василь Ломаченко, як і раніше є лідером рейтингу Pound-for-Pound від ESPN. Також місце в десятці найсильніших боксерів світу незалежно від вагової категорії займає й інший українець Олександр Усик, який недавно дебютував в суперважкій вазі, здобувши перемогу технічним нокаутом над Чаззом Візерспуном в сьомому раунді. Ломаченко в останньому бою за очками переміг Люка Кемпбелла, завоювавши чемпіонський титул за версією WBC і захистивши пояси WBA і WBO.

Мистецтво, культура, шоу-біз

-В Україні стартував нацвідбір на Євробачення-2020

Українські телеканали СТБ та UA:Суспільне мовлення 16 жовтня розпочали приймати анкети для участі у Національному відборі представника України на Євробачення-2020. Цьогорічний конкурс проходитиме за оновленими правилами. Відтепер учасником Нацвідбору може стати виконавець або колектив, який не здійснює концертної діяльності на території РФ із 2014 року, не планує та не анонсує її під час конкурсу й до фіналу Євробачення, а також не в’їжджав на територію Криму з порушенням українського законодавства.

Цікаве

-Найгарнішою жінкою на планеті стала американська супермодель

Пластичний хірург, який займається вивченням обличчя людини за параметрами симетрії, визначив найкрасивішу знаменитість на планеті. Нею стала американська супермодель Белла Хадід. Її обличчя максимально наближене до "золотого перетину", яке вважалося еталоном краси ще у Стародавній Греції. Дослідник розрахував пропорції декількох знаменитостей за спеціальною формулою. У результаті Хадід виявилася близькою до "ідеалу" майже на 95 %. Бейонсе посіла другу сходинку списку. За нею розташувалися акторка Ембер Герд та співачка Аріана Гранде.

ПОГОДА

В Україні у розпалі бабине літо. Сьогодні у більшості регіонів буде тепло та сонячно. Повітря прогріється до +22 градусів за Цельсієм, на Півдні до 25 градусів тепла. «Така висока, як для середини жовтня, температура за кліматичною нормою відповідає середині серпня», – кажуть синоптики.

У Чикаго вдень хмарно, але до вечора розвидниться. Без опадів. Денна температура 10-12 градусів із позначкою «плюс».

7 views0 comments

Comments


bottom of page