top of page

#НовиниЩогодини(16/10/19)


Політика

-Через «Український» скандал у Білому домі проводять внутрішню перевірку

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує провести свою внутрішню перевірку, щоб проаналізувати дії посадовців Білого дому після розмови Трампа з українським колегою, повідомляє The New York Times. Незважаючи на те, що в Конгресі набирає обертів розслідування імпічменту, юристи Білого дому проводять свою власну експертизу.

-Когресс США відклав голосування щодо імпічменту Трампа

Конгрес США відклав голосування за дозвіл провести процедуру імпічменту американському президенту Дональду Трампу. Про це заявила спікер палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, повідомляє Fox news. «Немає жодних вимог про те, щоб невідкладно проводити голосування, тому зараз ми його проводити не будемо», - сказала Пелосі, наголосивши, що це «надзвийчайно важливе питання» для демократів, і вони не блефують, а намагаються знайти правду.

Реформи в Україні

-Зеленский подписал закон, який дозволяє спецорганам прослуховувати чиновників

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект про вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства, який дасть право Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань на прослушку чиновників, незалежно від Служби безпеки України. В той же час НАБУ і ДБР повинні будуть просити дозвіл у Ради. Вилучити цю норму депутати при голосуванні відмовилися.

Економіка

-Ryanair наступного літа відкриє 18 нових маршрутів з України до Європи

Найбільша в Європі лоукост-авіакомпанія Ryanair в літню навігацію 2020 року запустить 18 нових авіамаршрутів з України до низки європейських міст. Про це повідомив на брифінгу комерційний директор авіакомпанії Девід О'Брайан. За його словами у 5 аеропортах - Києва, Львова, Одеси, Харкова й Херсона запрацюють нові маршрути до Іспанії, Німеччини, Польщі і Угорщини. Збільшення обсягів перевезень забезпечить створення 1,5 тис. робочих місць в українських аеропортах.

-В "Укрзалізниці" обіцяють запустити в аеропорт "Бориспіль" додатковий поїзд українського виробництва

Тим часом в "Укрзалізниці" до кінця року планують запустити в аеропорт "Бориспіль" новий додатковий поїзд українського виробництва. Про це повідомив керівник установи Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook. Він також зазначив, що наразі вже майже готова зупинка на станції Видубичі, її планують наприкінці року додати до маршруту залізничного експрес-поїзда Kyiv Boryspil Express, що курсує між вокзалом «Київ-Пасажирський» і аеропортом «Бориспіль».

Наука

-NASA презентувала нові скафандри, в яких астронавти полетять на Марс У прямому ефірі NASA презентувала нові костюми, в яких астронавти полетять на Місяць і Марс. Особливий акцент у новому скафандрі зробили на мобільності. Він дозволить астронавтамі присідати і згинати пальці рук. І якщо раніше їм доводилось "стрибати" поверхнею Місяця, то тепер вони зможуть робити кроки. У NASA зауважилии: новий скафандр підходитиме будь-кому, хто мріє про космос. Національна космічна агенція США планує відновити польоти на Місяць у 2024 році.

Мистецтво, культура і шоу-біз

З 16 до 27 жовтня у Чикаго відбудеться міжнародний кінофестиваль, у межах якого покажуть дві стрічки за участі України. Це фільм «Mr. Jones» створений спільно з Польщею та Великобританією, який розповідає про валлійського репортера, який вперше в західній пресі заявив про український Голодомор. І чорно-біла стрічка спільного виробництва України, Чехії, Польщі та Словаччини - "The Painted Bird" («Розфарбований птах») за мотивами однойменного роману Єжи Косинського, яка розповідає про єврейського хлопчика, який блукає селами України та Польща під час Другої світової війни.

Погода

У середу, 16 жовтня, в Україні невелика хмарність та без опадів. У більшості областей вранці небезпечний туман. Вдень сонячно, на стовпчиках термометрів до 22 градусів тепла.

У Чикаго хмарно, але без опадів. Денна температура +8-11 градусів за Цельсієм.

7 views0 comments

Comments


bottom of page