top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(12/26/19)


Політика

WP: в США розробляють тактику інформаційної війни проти Росії

Кіберкомандування Збройних сил США розробляє тактику ведення інформаційної війни, яка може бути розгорнута проти Росії. Пише The Washington Post з посиланням на колишніх і діючих американських посадових осіб. За інформацією видання, американські військові зайнялися розробкою варіантів протидії зовнішнім загрозам, щоб протистояти можливому втручанню в вибори 2020 року в США. Офіційний Пентагон і кіберкомандування цю інформацію коментувати відмовилися, пише газета.

Економіка

Півтора мільйона українців потрапили до списку боржників

Міністерство юстиції України оприлюднило реєстр боржників, повідомляє електронний сервіс Opendatabot. Він налічує 1,7 млн прізвищ громадян, які в той чи інший спосіб порушили свої фінансові зобов’язання. Найпоширеніші причини - невиконання рішень суду, несплата адміністративних штрафів, заборгованості з комунальних послуг, несплата аліментів, вчасно не погашений банківський кредит. За словами юристів за даними реєстру боржникам можуть заборонити виїзд з країни, відмовити у відкритті банківських рахунків, скасувати запити на продаж майна та відмовити в наданні будь-яких нотаріальних послуг, а також це може вплинути на рішення роботодавця при прийомі на роботу.

Реформи в Україні

Зеленський спростив процедуру оренди комунального майна

Президент України Володимир Зеленський підписав закон який спрощує і скорочує процедуру оренди державного та комунального майна, а також надає можливість проведення аукціонів з оренди майна в системі «Prozorro.Продаж», що є більш вигідним завдяки вільній конкуренції. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави. Також з’являться бази публічних переліків державного та комунального майна, що здається в оренду.

Соціум (соціальні новини)

Папа римський у різдвяному посланні закликав до миру в Україні

Під час традиційного різдвяного звернення "місту та світу" у Ватикані на площі Святого Петра Папа Римський Франциск звернув увагу на конфлікти, що тривають в Україні, Сирії та Венесуелі. "Да проллється світло на дорогу Україну, що пристрасно бажає знайти конкретні шляхи до довгострокового миру", - зазначив Франциск, згадуючи війну на Донбасі. Також він помолився за пом'якшення кам'яних і егоцентричних людських сердець.

Погода

У четвер, 26 грудня, в Україні буде дощ, подекуди мокрий сніг. Але температура трохи знизиться, мінусові позначки з’являться лише в декількох областях і тільки вночі. Температура вдень від 1 до 5 градусів тепла. У Чикаго синоптики прогнозують хмарний день, але без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів 12..15 градусів тепла.

За будь якої погоди бажаємо вам тепла та затишку у ваших оселях і щасливого Різдва!


1 view0 comments

Bình luận


bottom of page