top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(12/10/19)


Політика

Конгрес США погодив оборонний бюджет, в якому закладена допомога Україні

У Конгресі США погодили оборонний бюджет на 2020 рік на суму 738 мільярдів доларів, в який закладено зокрема виділення 300 мільйонів доларів на потреби української армії, повідомляє The New York Times. Крім того, введення санкцій щодо російської енергетики. Зокрема, обмеження будуть введені в зв'язку з будівництвом трубопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік». Очікується, що документ буде прийнятий до кінця року.

Економіка

Українська мережа Premier відкрила перший готель у Європі

Українська мережа Premier відкриває перший чотиризірковий готель в угорському місті Мішкольц. Це перший міжнародний проект мережі, яка налічує 16 готелів в Україні. Заклад прийме перших відвідувачів у лютому 2020 року. За словами генерального директора компанії це «перший закордонний проект, з якого мережа планує освоєння в найближчі кілька років нових туристичних напрямів поза Україною».

Соціум (соціальні новини)

В американській візі відмовляють майже половині заявників - українців

У 2019 фіскальному році США відмовили у видачі візи для тимчасових поїздок з туристичною, діловою або лікувальною метою майже кожному другому українцеві, йдеться у звіті Державного департаменту. У Росії відмови отримали – 15 %, у Білорусі - 22%, у Польщі – 3 %. Серед найпоширеніших причин: помилки при заповненні документів, неспроможність довести, що заявник не збирається імігрувати в США, недостатня кількість грошей чи фінансової підтримки для перебування в країні.

Українці витрачають найбільше грошей на їжу і напої – Держстат

У першому півріччі поточного року українці майже половину своїх загальних витрат віддавали на продукти харчування і безалкогольні напої, повідомляє Держстат. Після їжі на другому місці за кількістю витрат комунальні послуги – 17,2 %. На одяг і взуття українці витрачають майже 5 % своїх доходів. На здоров’я та транспорт близько 4%. У середньому, одне домогосподарство, що проживає у місті, витрачає 10 023 грн ($400) на місяць, у сільській місцевості – 8 813 грн ($352).

Спорт

Росію відсторонили від Олімпійських ігор та Чемпіонату світу через допінг

Світова антидопінгова установа (WADA) одноголосно підтримала чотирьохрічну заборону для Росії на участь у світовому спорті, а також обмеження участі спортсменів та команд з Росії в Олімпійських іграх у Токіо наступного року. Антидопінгова установа США вважає покарання Росії недостатнім. Асоціація виступає проти того, що Росія отримала право на апеляцію рішення.

Мистецтво, культура і шоу-біз

В Маямі художник з’їв чужу інсталяцію і назвав це перфоменсом

На виставці “Арт-Базель” в Маямі художник Давід Датуна з’їв інсталяцію іншого художника Мауріціо Каттелана вартістю 120 тисяч доларів. Датуна сказав, що це —​ художній перфоменс з назвою “Голодний митець”. Інсталяція включала в себе банан, приклеєний скотчем до стіни, і мала назву “Комік”. Перед тим, як її з’їв Давід Датуна, інсталяцію продали одному з французьких колекціонерів. У галереї, заявили, що насправді робота не знищена, адже колекціонери купують не саму інсталяцію, а сертифікат на неї.

Погода

У вівторок, 10 грудня, в Україні мінлива хмарність, без опадів, лише на Закарпатті дощ, в Карпатах з мокрим снігом. Вночі та вранці місцями туман. Температура вдень 2 - 7° вище нуля, на півдні до 13° з позначкою «плюс». У Чикаго дрібний сніг, що пішов уночі закінчився до ранку. Більше опадів не передбачається. Вдень на стовпчиках термометрів -3.. - 5°С.


2 views0 comments

Comments


bottom of page