top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(12/06/19)


Політика

Пелосі оголосила про початок укладання звинувачень з імпічменту Трампа

У Конгресі США розпочато процедуру складання пунктів обвинувачення щодо оголошення імпічменту президенту США Дональду Трампу. Це процедура є необхідною передумовою для подальшого голосування у Палаті представників. Про її початок заявила спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі. У своїй заяві вона підкреслила, що президент Трамп порушив Конституцію і тим самим не залишив законодавцям іншого шляху, крім як перейти до дій.

Економіка

В Україну зайшла ще одна міжнародна платіжна система

Національний банк України погодив правила міжнародної платіжної системи PayRun. Як повідомляється на сайті НБУ, платіжною організацією системи є компанія «Пейран», яка отримала ліцензію НБУ на переказування коштів у національній валюті без відкриття рахунків. Система PayRun стала п'ятою міжнародною платіжною системою на ринку України, створеною небанківським банком - резидентом.

Соціум (соціальні новини)

Володимир Зеленський потрапив на обкладинку журналу Time

Американський журнал Time присвятив головну статтю номера президенту України Володимиру Зеленському та виніс його фото на обкладинку. Стаття The Man in the Middle (укр. Людина посередині) опублікована в номері, який вийде 16 грудня. “Український президент Володимир Зеленський опинився між Путіним і Трампом”, – йдеться в анонсі матеріалу. У ньому, зокрема, розповідається про скандал навколо імпічменту президента США.

Спорт

Василь Ломаченко здобув нагороду найкращого боксера

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO і WBC в легкій вазі Василь Ломаченко отримав нагороду найкращого боксера 2019 року від Всесвітньої боксерської організації (WBO). Спортсмен взяв участь у засіданні Конгресу WBO в Токіо (Японія), де під час офіційної церемонії йому вручили почесний приз. Останній бій Василь Ломаченко провів наприкінці серпня проти британця Люка Кемпбелла, здобувши перемогу одноголосним рішенням суддів, а в квітні нокаутував Ентоні Кроллу.

США, Ілліной, Чикаго

Трамп разом з дружиною запалили головну ялинку США

У всьому світі запалюють різдвяні вогні. Вашингтон на кілька годин зробив передишку від історичного імпічменту і згадав, що свято наближається. Президент США Дональд Трамп разом із дружиною Меланією днями запалили головну ялинку країни – біля Білого дому у Вашингтоні. Аби потрапити на подію, американці з усієї країни відстоюють черги у півтора кілометра. Звичаю запалювати вогні біля Білого дому майже 100 років.

Мистецтво, культура і шоу-біз

KAZKA представила другий сингл із нового альбому — Твоєї крові

Український гурт KAZKA на своєму офіційному каналі в Youtube опублікував сингл «Твоєї крови», який увійде до складу альбому NIRVANA, що повністю буде представлений 27 грудня. Пісня розповідає про те, як важливо відпускати колишніх коханих. «Хоча колишні ніколи не залишають твоє життя просто так, і все ж треба вибрати відповідний час і відпустити їх назавжди. Насправді найкращий час - зараз. Шукай людину, яка допоможе забути страхи», - йдеться у повідомленні до пісні.

Погода

У п'ятницю, 6 грудня, в Україні мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці подекуди туман. На дорогах країни, крім півдня, місцями ожеледиця. Вдень від 2° до 7° тепла. У Чикаго у п`ятницю та на вихідні буде хмарно, але опадів не передбачається. Сьогодні стовпчики термометрів піднімуться до 2° вище нуля.


1 view0 comments

Commentaires


bottom of page