top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(12/05/19)


Політика

-США планують виділити ще $250 мільйонів допомоги Україні

Президент США Дональд Трамп у проєкті бюджету на 2021 фінансовий рік пропонуватиме виділити щонайменше $250 млн на допомогу Україні у сфері безпеки й оборони, в тому числі, на придбання протитанкових ракет "Джавелін". Про це заявив заступник міністра оборони США Джон Руд повідомляє Defense News. За його словами, якщо Конгрес підтримає проєкт бюджету та виділить асигнування, то Штати продовжать подальше надання летальної допомоги Україні.

-Адвокат Трампа Джуліані прибув до Києва для зустрічі з ексчиновниками генпрокуратури

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані перебуває в Києвії. Як пише The New York Times, Джуліані вирушив до Європи для збору документальних свідчень, які мають допомогти у справі про можливий імпічмент Трампа. Напередодні в Будапешті Джуліані зустрічався з колишнім генеральним прокурором України Юрієм Луценком, а в Києві має розмови з ексгенпрокурором Віктором Шокіним і прокурором Костянтином Куликом. Сама поїздка організована для зйомок документального серіалу.

Екологія

-ООН прогнозує найспекотніше десятиліття в історії

Нинішнє десятиліття з 2014 по 2023 рік на Землі може стати найспекотнішим за всю історію. Метеорологічне бюро прогнозує, що у наступні п'ять років середнє глобальне підвищення температури може перевищити 1,5°С. "Якщо ми зараз не вживатимемо термінових заходів щодо клімату, то ми рухатимемося до підвищення температури більше, ніж на три градуси до кінця століття", - заявив генеральний секретар організації Петтері Таалас під час Кліматичної конференції у Мадриді.

Економіка

-В Україні запрацює система підтримки малого та середнього бізнесу

Програма з підтримки малого та середнього підприємництва запрацює в Україні з 1 лютого 2020 року, про це прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив у відеозверненні. Вона передбачає надання доступних кредитів розміром до 1,5 млн грн терміном на п’ять років під 5-9% річних для діючого і нового бізнесу. Процентна ставка залежить від суми виручки та кількості найманих працівників. Сам учасник має інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат, мати бізнес-план, хорошу репутацію та кредитну історію.

Реформи в Україні

Законопроект про ринок землі в Україні – парламентські слухання

До законопроекту про ринок землі депутати запропонували понад 4300 правок до другого читання, повідомив під час виступу на парламентських слуханнях голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський. Зокрема, запропоновано правки щодо референдуму про допуск іноземців до ринку землі. Також Сольський повідомив про намір комітету зменшити концентрацію земель в одних руках. Крім того, депутати пропонують збільшити розстрочку для викупу земель фермерами.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Христина Соловій виконала наживо свої хіти в міні-фільмі

Українська співачка Христина Соловій представила на YouTube живу 13-тихвилинну версію авторського альбому «Любий друг» за рік після виходу. Напередодні концертів по містах України, виконавиця зібрала на репетицію музикантів, а камера зафіксувала цей момент. Відео було знято в Будинку звукозапису Українського радіо. Це одна з найбільших студій Європи. В різний час тут свої перші записи зробили Софія Ротару, Володимир Івасюк, Назарій Яремчук та інші відомі виконавці. За словами самої Христини, «Любий друг» - це її інтимна книга, в якій вона зібрала всі свої почуття і переживання.

Погода

У четвер, 5 грудня, в Україні буде мінлива хмарність. Без опадів, лише у східних, вночі у південних областях місцями невеликий сніг. На дорогах країни, крім півдня, подекуди ожеледиця. Температура вдень від 0 до 5° тепла, у східних областях 1-3° морозу. У Чикаго небо затягнеться хмарами у середині дня, втім опадів не передбачається. Вдень на стовпчиках термометрів +6°…+7°С.


1 view0 comments

ความคิดเห็น


bottom of page