top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(12/04/19)


Політика

-Сенат не знайшов доказів втручання України у президентські вибори у США

Комітет Сенату з розвідки не знайшов доказів втручання України в президентські вибори у США в 2016 році. Глава комітету Річард Берр зазначив, що деякі офіційні особи з України дійсно хотіли б бачити переможцем Гілларі Клінтон, але «я не думаю, що хтось втручався на такому рівні, як це зробила Росія». Таким чином висновки комітету повністю збігаються з висновками американських відомств, які також не знайшли доказів втручання України в американські вибори у 2016 році, передає CNN.

-У США опублікували проект звіту про розслідування щодо імпічменту Трампа

Комітет з розвідки Палати представників США оприлюднив проект звіту про імпічмент зі звинуваченням президента Дональда Трампа у зловживанні владою. У документі йдеться про те, що Трамп тиснув на Україну, яка мала допомогти йому перемогти на президентських виборах 2020 року, і згодом перешкоджав Конгресу в розслідуванні, передає The New York Times. Комітет затвердив звіт, далі наступний етап імпічменту - дебати демократів і консерваторів у Судовому комітеті Палати представників.

Економіка

Виробники електроніки повинні будуть встановлювати російське програмне забезпечення для продажу техніки в Росії

Виробники електроніки повинні будуть встановлювати на свої девайси російські програми для продажу техніки в РФ. Відповідний указ підписав президент Володимир Путін. За порушення цього закону з 1 січня 2021 в Росії передбачені штрафи: від 30 до 200 тис. руб. (це біля $500 - $3000). Противниками цього закону виступили Google, Аpple, Samsung та інші компанії. На їхню думку, закон порушує принципи Світової організації торгівлі і призведе до створення монополії на ринку програмного забезпечення.

Реформи в Україні

-Верховна Рада ухвалила закон про перезавантаження Державного бюро розслідувань

Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає перезавантаження Державного бюро розслідувань. До законопроекту було подано понад 300 поправок. Зокрема, депутати підтримали поправку яка передбачає створення управління з розслідування справ Майдану у ДБР та дозвіл слідчим Генпрокуратури, які займалися справами Майдану, без конкурсу перейти на роботу в ДБР.

Соціум (соціальні новини)

-Україну вперше оцінили у міжнародному рейтингу освітніх досягнень учнів

Україна вперше взяла участь у міжнародному дослідженні якості шкільної освіти PISA (Program for International Student Assessment). У тестуванні серед 15-річних учнів шкіл, українські школярі не досягли базового рівня за кожною з трьох оцінюваних компетенцій: у читанні, математиці та природничих науках. Особливо значним відставання українських школярів було в галузі математики. Дослідження вивчає наскільки учні здатні використовувати здобуті знання, уміння та навички в реальному житті.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Apple запустила власну щорічну музичну премію Apple Music Awards

Компанія Apple запустила власну щорічну музичну премію Apple Music Awards. Її вручатимуть у п’яти номінаціях найбільш талановитим виконавцям, які протягом року вплинули на світову культуру. Їх визначатиме команда редакторів сервісу, яка складається з музичних критиків і лідерів думок. Цьогоріч за кількістю нагород лідирує американська співачка Біллі Айліш. Вона стала «Артисткою року», а її дебютний альбом When We Fall Asleep, Where Do We Go? став найпопулярнішим у своїй категорії. Також вона отримає нагороду як в категорії «Найкращий автор пісень» разом з братом Finneas.

Погода

У середу, 4 грудня, в Україні буде без істотних опадів. На дорогах країни, крім півдня, подекуди ожеледиця. Температура вдень від 3° морозу до 2° тепла. У Чикаго також ясно та без опадів, хмари можуть з`явитися лише у другій половині дня. Вдень на стовпчиках термометрів +4..+6 °С.


5 views0 comments

Comments


bottom of page