top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(12/03/19)


Політика

-Пвінічний потік 2 - будувати не можна, зупинити

Конгрес США включить санкції проти компаній, які беруть участь у побудові "Північного потоку-2", в оборонний бюджет на наступний рік. Його затвердять до 25 грудня, про це пише Bild з посиланням на власні джерела. Оскільки Росія сама не може будувати такі трубопроводи, санкції торкнуться переважно міжнародних спеціалізованих компаній, які потім не будуть допущені до будь-якого бізнесу США.

Економіка

-Huawei випустила смартфон без комплектуючих вироблених у США

Компанія Huawei відмовилася від вироблених в США компонентів в останній моделі смартфона Mate 30 Pro, повідомляє The Wall Street Journal. У ній не використовуються, не тільки чіпи, вироблені в США, але й вироблені за кордоном продукти американських компаній. На даний момент, компанії з США можуть співпрацювати з китайською Huawei тільки отримавши відповідну ліцензію від уряду.

-Укрзалізниця протягом року підвищуватиме ціни на квитки

Впродовж 2020 року "Укрзалізниця" щомісяця підніматиме на 2% вартість пасажирських квитків. Про це повідомляє прес-служба відомства. Підвищення тарифів буде здійснюватися поетапно - щомісяця, починаючи від 1 березня по 31 грудня 2020 року в усіх категоріях вагонів, окрім 1-го класу поїздів Інтерсіті+. У підсумку, ціни на залізничні квитки зростуть наступного року на 22%.

Реформи в Україні

-В Україні запустили державний фонд, який виділятиме гроші стартапам

В Україні запустили державний фонд, який виділятиме безповоротну фінансову допомогу стартапам. Вже стартував прийом заявок на отримання грантів. Загальний бюджет фонду – 440 млн грн. Один стартап може отримати від 25 тис. до 75 тис. доларів. Кошти виплачуватимуть траншами. Основні сфери фінансування включають штучний інтелект, доповнену реальність, Big Data, блокчейн, кібербезпеку та інші прогресивні технології. Перший Pitch-event має відбутися вже до кінця цього року.

Соціум (соціальні новини)

-Посольство США передало Нацполіції України службові автомобілі

Посольство США передало Національній поліції 88 автомобілів Renault. Про це повідомила прес-служба дипломатичного відомства. Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор сказав, що багато з цих авто будуть надані поліцейським у територіальних громадах. Він висловив сподівання на продовження практики подібних церемоній у майбутньому.

Авто – мото, технології

Українці зможуть відправляти гроші через Viber

Компанія Mastercard і Rakuten Viber запускають в Україні сервіс грошових переказів Moneytou, що дає змогу переказувати кошти безпосередньо під час спілкування в додатку Viber. Для цього не потрібно знати номер картки одержувача або завантажувати ще один додаток. Сервіс доступний для всіх держателів платіжних карт будь-якої платіжної системи. Україна стала другою країною в світі після Угорщини, де запущений такий сервіс.

Погода

У вівторок, 3 грудня, в Україні сніжитиме майже по всій території країни. Подекуди сніг вже почав танути, а от Харківщина і досі в снігу. Водіїв закликають бути обережними на дорогах. Температура вночі від 0 до 5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла. У південній частині країни дощ, вночі з мокрим снігом, подекуди ожеледь. У Чикаго опадів не очікується, хоч день обіцяє бути хмарним. Вдень температура підніметься до+ 6°С.


3 views0 comments

Yorumlar


bottom of page