top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(11/29/19)


Політика

-США продовжать тиск на Росію у зв’язку з виконанням Мінських домовленостей - Держдеп

Сполучені Штати Америки разом з партнерами мають намір продовжувати чинити тиск на Росію в питанні виконання нею Мінських домовленостей. Про це йдеться у заяві заяви глави прес-служби Держдепартаменту Морган Ортегус. Крім цього посадовиця зазначила, що напередодні зустрічі лідерів "нормандської четвірки" (Німеччина, Росія, Україна, Франція), яка повинна відбутися 9 грудня в Парижі, США "рішуче підтримують суверенітет і територіальну цілісність України".

Економіка

-Huawei зможе стати світовим лідером ринку смартфонів і без співпраці з Google

Китайська компанія Huawei зможе стати світовим лідером ринку смартфонів і без співпраці з Google, про це заявив очільник компанії Жень Чженфей виданню CNN Business. На думку глави китайського техногіганта, без співпраці з Google цей процес просто триватиме довше. США все ще залишаються найвпливовішими в сфері інновацій, і обігнати країну, яка випереджає їх «на кілька десятиліть» не зможе ніхто. Чженфей додав, що поки що уряд США не прийняв рішення за заявкою Google на співпрацю з Huawei.

США, Ілліной, Чикаго

-У Техасі через вибухи на хімзаводі евакуйовано 60 тис. людей

В американському штаті Техас унаслідок двох вибухів на нафотохімічному заводі у місті Порт Невес, які сталися 27 листопада, довелось евакуювати 60 тис. мешканців довколишніх районів, передає Reuters. В результаті вибуху постраждали троє робітників, а також стався викид отруйних хімікатів на кілька кілометрів від заводу. Пожежникам поки не вдається згасити пожежу, яка триває вже другу добу. Що стало причиною вибухів поки не відомо.

Соціум (соціальні новини)

-Чорна п’ятниця - яких знижок очікувати?

ьогодні чорна п’ятниця - день, коли магазини по всьому світу проводять наймасштабніші розпродажі та роблять найбільші знижки. 160 мільйонів американців - а це майже половина усього населення США – цими вихідними піде за покупками. Це дані Національної федерації роздрібної торгівлі США. Хітом продажу цього року очікується, що будуть телевізори, в крамницях оголосили знижки на них понад $500. За статистикою останніх років в Україні на Black Friday найчастіше купують одяг, взуття, побутову техніку, електроніку та косметику.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-KAZKA презентувала нову пісню «ПАЛАЛА»

Популярний український поп-гурт з елементами фолку KAZKA випустив новий трек "Палала". Композиція увійшла до нового альбому групи під назвою Nirvana. Розмістивши трек на всіх майданчиках та на YouTube опівночі KAZKA вийшла в ефір, щоб дізнатись перші враження від треку, прихильники були просто в захваті. Пісня наповнена новими фольклорними звучаннями соло інструментів та неймовірними беками.

Погода

Теплою але мокрою, такою буде в Україні остання п'ятниця осені. Майже по всій території країни йтимуть дощі. Вночі та вранці на Лівобережжі місцями туман. Вдень стовпчики термометрів не опустяться нижче позначки +3° за Цельсієм, на півдні температура сягатиме +11°…+14 °. У Чикаго також дощитиме, але з меншою інтенсивністю. Вночі та вранці буде йти дрібний дощ. Весь день буде хмарним. Денна температура +3°…+4 °С.


1 view0 comments

Comments


bottom of page