top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(11/28/19)


Політика

-США планують скоротити фінансування НАТО і направити кошти на підтримку України

Білий дім погодив з НАТО нову формулу внесків у спільний бюджет Північноатлантичного альянсу - відповідно до неї видатки американської сторони значно скоротяться. Наразі США вносять 22% коштів від загального бюджету НАТО, але в наступному році хочуть скоротити суму до 16%. Білий дім очікує, що інші країни НАТО покриють дефіцит, що утворився. Водночас зекономлені кошти можуть піти на оборонні програми для України та Грузії, повідомляє CNN.

Економіка

-В Україні з’явиться ще одна міжнародна платіжна система

Національний банк України ухвалив рішення про узгодження умов та порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи Transfast, повідомляє прес-служба регулятора. Це глобальна система переказу коштів, що надає послуги у понад 125 країнах (у регіонах Азії, Європи, Африки, Сполучених Штатах Америки, Канади, Індії та Австралії) та налічує понад 300 учасників у всьому світі. Transfast стала в Україні восьмою міжнародною платіжною системою, що належить нерезиденту.

Реформи в Україні

-В Україні з’явився мовний омбудсмен

Згідно з законом "Про забезпечення функціонування української мови як державної» Кабмін призначив Уповноваженого із захисту державної мови. Мовний омбудсмен стежить за виконанням та імплементацією законодавства про державну мову. Нагадаю, закон зобов’язує посадових осіб використовувати на роботі державну мову, а громадяни повинні нею володіти та використовувати у сферах публічного спілкування. Також, володіння мовою тепер є умовою набуття громадянства України. Всі порушення закону передбачають штрафи.

Авто – мото, технології

-Tesla запатентувала «двірники-лазери» для електрокарів

Компанія Tesla запатентувала технологію лазерних склоочисників, які у перспективі можуть частково замінити звичайні двірники. За словами автора винаходу, промінь повинен сканувати поверхню скла і залежно від його забруднення впливати на поверхню з різною інтенсивністю. Система може бути корисною для автоматичного видалення сміття, яке заважає огляду камер автопілота. А от з дощем або снігом промені впоратись не можуть, тож відмовлятися від двірників найближчим часом Tesla не збирається.

США, Ілліной, Чикаго

-Традиційна Нью-Йоркська хода до Дня подяки

Сьогодні у Сполучених Штатах та Канаді відзначають День подяки. У Нью - Йорку в цей день відбувається традиційна хода на честь свята. Цього року вона під загрозою через сильний вітер. Півтора десятка яскравих надувних фігур організаторам доведеться знизити або взагалі прибрати, якщо швидкість вітру досягне небезпечного рівня. Тому поліція буде контролювати швидкість вітру і стежити за безпекою. В Україні споконвіку також існує День подяки, в народі його називають Обжинками, а от офіційно воно – відзначається вже третій рік – у вересні.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-ALYOSHA представила новий «космічний» кліп

Alyosha представила свіже відео на пісню "Планети". За словами співачки на створення чуттєвої пісні її надихнула непроста історія кохання подруги. Розповідь про почуття на відстані викликали різні емоції: від натхнення, щастя і радості до розпачу, розчарування і болю. Саме це й стало основою нового треку, який, як переконує Alyosha, може навчити її прихильників відкривати серце для кохання та йти за своїми мріями.

Погода

У четвер, 28 листопада, у західних та східних областях України, дощ, місцями з мокрим снігом, на решті території без істотних опадів. На більшій частині території країни вночі та вранці туман. Денна температура 4-9° тепла, на півдні до 13°. У Чикаго на День подяки буде хмарно, але без опадів. Температура вдень від 1° до 3° вище нуля. Дякую, що були з нами! До зустрічі на хвилях URC радіо!


1 view0 comments

Commentaires


bottom of page