top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(11/27/19)


Політика

-США призупинили військову допомогу Україні в день телефонної розмови Трампа і Зеленського

Призупинення надання американської безпекової допомоги Україні на 250 млн доларів сталося 25 липня, саме в той день, коли відбулась телефонна розмова між президентами США і України Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським. Про це йдеться в документах фінансового комітету Палати представників Конгресу США, передає CNN. Водночас, коли Дональд Трамп ухвалював рішення про розморожування допомоги Україні, він знав про скаргу інформатора на його розмову з українським колегою, пише The New York Times.

Економіка

-США заборонили компанії Boeing видавати сертифікати на літаки 737 MAX

Федеральне агентство цивільної авіації (FAA) США оголосило, що воно буде єдиною структурою, що має право видавати сертифікати льотної придатності на літаки Boeing 737 MAX. Раніше агентство проводило цю роботу спільно з компанією-виробником. У відомстві зазначили, що ще не завершили вивчення змін у конструкції літака і пов’язаної з цим підготовки пілотів. Нагадаю, у березні всі авіакомпанії світу припинили експлуатацію літаків Boeing 737 сімейства MAX після катастроф в Індонезії та Ефіопії.

Спорт

-Шевченко потрапив до десятки кращих тренерів збірних року в світі

Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) опублікувала десятку кращих наставників світу за роботою на тренерських постах в 2019-му році. На восьмому рядку наставник Української дорослої збірної Андрій Шевченко. Його 41 бал став новим рекордом для України. Раніше максимальну кількість балів (28) здобував Олег Блохін у 2005 році. Найвищу сходинку посів португалець Фернанду Сантуш (в нього 112 балів), який привів національну команду до перемоги у Лізі націй УЄФА в червні цього року.

Соціум (соціальні новини)

-Різдвяні та новорічні приготування у Києві та Вашингтоні

На Софійській площі у Києві почали монтувати збірну ялинку та облаштовувати різдвяне містечко, яке офіційно почне свою роботу з 14 грудня. Запанував різдвяний дух і в Білому домі в США. До резиденції американського президента привезли ялинку зі штату Пенсильванія. Везли урочисто на кінному візку, який на вході зустріла перша леді Меланія Трамп. Дерево прикрашатимуть волонтери, після чого його встановлять в одній із кімнат Білого дому.

Авто – мото, технології

-Twitter видалятиме всі неактивні акаунти

Власники Twitter-акаунтів, які не заходили в них більше як півроку, почали отримувати електронною поштою повідомлення про необхідність увійти до них до 11 грудня, інакше компанія видалить аккаунт і звільнить логін, повідомляє The Verge. У Twitter впроваджують такі заходи, "щоб надавати більш точну і достовірну інформацію, якій можна довіряти" на платформі компанії. За словами представника сервісу, процес видалення неактивних облікових записів триватиме у кілька етапів, впродовж кількох місяців.

США, Ілліной, Чикаго

-Сполучені штати напередодні Дня подяки засипало снігом

У США через сильні снігопади перед Днем Подяки паралізовано рух транспорту, закриті школи і скасовано більше півтори тисячі авіарейсів. За прогнозами, снігопади прийдуть в штати Південна Дакота, Айова, Мічиган, Міннесота і Вісконсін, повідомляє Associated Press. Сильний вітер може повалити дерева і викликати проблеми з електропостачанням. У деяких районах на півночі Колорадо випало до 1 метра снігу. Національна метеорологічна служба закликала відкласти поїздки, поки погода не покращиться.

Погода

У середу, 27 листопада, у більшості областей України дощ, подекуди з мокрим снігом, у західній частині вночі мряка, місцями туман, ожеледь. Температура вночі 1-6° морозу, вдень від 0 до 5° тепла; у західних та південних областях до 10° з позначкою “плюс”. У Чикаго протягом усього дня буде триматися хмарна погода, вранці можливий дощ. Температура з нічних 13° тепла вдень опуститься до позначки + 4° за Цельсієм.


4 views0 comments

Comments


bottom of page