top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

#НовиниЩогодини(11/26/19)


Політика

-Зеленський і Путін поспілкувалися телефоном

Президент України Володимир Зеленський телефоном поспілкувався з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє Офіс президента. Розмова торкнулася повернення Росією українських кораблів, крім того, нібито говорили про газові переговори у форматі Україна – Росія – Євросоюз. За повідомленням прес-служби Кремля, розмова стосувалася обговорення «відновлення прямого постачання російського газу до України».

-Фірташ заперечує, що платив за компромат на Байдена

Український олігарх Дмитро Фірташ заявив, що не володіє компрометуючою інформацією на колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і не фінансував її пошуки, повідомляє The New York Times. Видання простежило зв'язок Фірташа з особистим адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані. Як стверджується, один з партнерів адвоката, Лев Парнас, пропонував Фірташу допомогти вирішити питання з його екстрадицією в обмін на допомогу в пошуках компромату на Джо Байдена.

Економіка

-Louis Vuitton купує ювелірний бренд Tiffany

Власник Louis Vuitton Бернар Арно погодився придбати ювелірний бренд Tiffany за 16.2 млрд. доларів повідомляє Reuters. «Тепер французький виробник предметів розкоші робить ставку на те, що зможе відновити блиск культового американського ювелірного бренду", - пишуть у виданні. Повідомляється, що після заяви акції компанії-покупця зросли на 1,8%, а акції Tiffany на 6,6%.У компаніях заявляють, що очікувати закриття угоди можна в середині 2020 року.

В Україні з'являться нові монети і банкноти

-В Україні з’являться нові монети і банкноти

Нацбанк України оголосив про введення наприкінці поточного й на початку наступного року нових банкнот і монет національної валюти. 20 грудня будуть введені в обіг монети номіналом 5 гривень, які поступово замінять банкноти відповідного номіналу, а також з’являться оновлені банкноти номіналом 50 гривень. Наступного року, з 25 лютого, Нацбанк випустить в обіг оновлені банкноти номіналом 200 гривень, пізніше монети номіналом 10 гривень.

Реформи в Україні

В освітніх програмах, які будуть створені за новим державним стандартом, як елемент з'явиться медіаграмотність, про це журналістам повідомила міністр освіти та науки Ганна Новосад. За її словами, Держстандарт поки доопрацьовують, його планують презентувати громадськості у березні наступного року. Йдеться про стандарт 5-9 класу нової української школи. А навчатися за ним діти почнуть з 2022 року, коли учні нинішніх початкових класів перейдуть у середню школу.

Авто – мото, технології

-Ford оголосив про відкликання автомобілів моделі Ranger

Американський автовиробник анонсував масштабну кампанію з відкликання автомобілів. Йдеться про більше ніж 78 тис.пікапів Ford Ranger, які зійшли з конвеєра цього року в США та Канаді. Причина у некоректному функціонуванні задніх ліхтарів. Клеми датчиків можуть бути неправильно вирівняні, в результаті чого, електричний сигнал може пропадати або раптово з'являтися, особливо під час руху по нерівній місцевості. Це випадок найбільшого відкликання автомобілів для моделі Ranger за всю історію.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-American Music Awards: рекорд Тейлор Свіфт

У Лос-Анджелесі вручили головну музичну премію США — American Music Awards. Церемонія пройшла у розкішному залі Microsoft Theater. Поп-співачка Тейлор Свіфт отримала рекордну кількість нагород - 29, що дозволило їй побити рекорд Майкла Джексона, який мав 24 нагороди. Біллі Айліш дебютувала на премії в оточенні піротехніки із піснею All The Good Girls Go To Hell. Найбільше номінацій - сім - мав виконавець Post Malone, зокрема "Артист року", "Співпраця року" та "Найкращий співак".

Погода

У вівторок, 26 листопада, у західних областях вночі та вранці туман, мряка, місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура протягом доби від 2° морозу до 3° тепла, на Закарпатті та у південних областях вдень 5-10° тепла.

У Чикаго небо затягне хмарами у середині дня, очікується дрібний дощ, який посилиться до вечора. Денна температура 7-8° з плюсовою позначкою.


2 views0 comments

Comments


bottom of page