top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(11/25/19)


Політика

-У Конгресі США готують звіт про результати розслідування щодо імпічменту Трампа

Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США готує звіт за результатами розслідування щодо імпічменту президента Дональда Трампа. Про це в неділю заявив голова комітету, конгресмен від демократів Адам Шифф в інтерв'ю телеканалу CNN. За його словами, законодавці весь час отримують нові документи, а також аудіо та відеозаписи і робота щодо проведення розслідування триває. Комітет у разі необхідності може провести нові слухання в рамках процедури імпічменту.

Економіка

-Amazon позивається проти Пентагону через програний тендер

У жовтні цього року інтернет-компанія Microsoft вийшла переможцем тендера міноборони США на забезпечення міністерства хмарними технологіями. Amazon назвала це рішення несправедливим та вирішила позиватися в суді проти міністерства оборони США, про це розповів речник компанії. В Amazon переконані, що процедура тендерного конкурсу відбулася з "явними недоліками, помилками", а також там мала місце «недвозначна упередженість».

Реформи в Україні

-Коли в Україні запустять додаток «держава в смартфоні»?

До кінця 2019 року Міністерство цифрової трансформації України представить додаток «Дія» в рамках проекту держава в смартфоні, про це розповів міністр відомства МихайлоФедоров. Перші проекти, які вже будуть в смартфоні, — це водійське посвідчення і техпаспорт на автомобіль. В наступному релізі, за його словами будуть електронні студентські та посвідчення пенсіонера. Потім почнеться ера трансформації електронних послуг в смартфон.

Спорт

-Українка визнана кращою молодою легкоатлеткою світу

Українка Ярослава Магучіх визнана найкращою молодою легкоатлеткою планети за версією Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) за підсумками 2019 року у номінації - "Зірка, що сходить". Нагородження пройшло у Монако. 18-річна спортсменка, яка виступає в стрибках у висоту, цього року виграла молодіжний чемпіонат Європи, а також дебютувала на чемпіонаті світу в Досі (Катар), де завоювала срібло з молодіжним світовим рекордом.

Авто – мото, технології

-Маск отримав тисячі замовлень на електричний Cybertruck

Після презентації наприкінці тижня електричного пікапа Cybertruck, Tesla вже отримала 200 тисяч замовлень. Про це голова компанії Ілон Маск написав на своїй сторінці у Twitter. І це попри те, що куленепробивні вікна тріснули під час випробування їх на міцність на презентації. Серійне виробництво броньованої вантажівки почнеться 2022 року. Щоб оформити попереднє замовлення потрібно надати заявку і залишити заставу в $ 100.

США, Ілліной, Чикаго -Мільярдер Блумберг має намір балотуватися в президенти США

Мільярдер, колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг заявив про намір балотуватися на пост президента США від демократів. Про це він повідомив на своїй сторінці у Twetter. "Я балотуюся у президенти, щоб завдати поразки Дональду Трампу та відновити Америку", - написав Блумберг. Він також висловив упевненість, що його унікальний досвід у бізнесі, управлінні та благодійній діяльності допоможе йому здобути перемогу.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Лобода стала героїнею кліпу лідера Rammstein

Українська співачка Світлана Лобода знялася в новому кліпі групи Lindemann, що складається з вокаліста Rammstein Тілля Ліндеманна і лідера Pain Петера Тегтгрена. У відео на пісню Frau & Mann співачка постала в ролі працівниці фабрики в синьому халаті та хустці, яка завинила на виробництві. Через це її викликав начальник, який має до неї симпатію. Насправді, героїня доводиться дружиною його брата - космонавта, що повернувся з орбіти. Наприкінці, всі герої зустрічаються за сімейною вечерею.

Погода

На українців цього тижня очікує потепління. На зміну морозам прийдуть опади. До кінця тижня температура підніметься до позначок +6 -14° градусів за Цельсієм. Сьогодні в Україні без опадів, температура вдень від 3° морозу до 2° тепла. На Закарпатті та на півдні традиційно тепліше.У Чикаго хмарно, але без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +11°С.


3 views0 comments

Comments


bottom of page