top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(11/22/19)


Політика

-НАТО визнало космос оперативним напрямком

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО на зустрічі у Брюсселі домовилися визнати космос новою сферою військової діяльності Альянсу разом з повітрям, морем, сушею та кіберпростором, про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив на прес-конференції. Він запевнив, що НАТО не має наміру розміщувати зброю в космосі. «Ми оборонний Альянс. І наш підхід буде повністю відповідати міжнародному праву» - сказав генсек.

-Пентагон виплатить всю суму військової допомоги Україні до кінця року

За словами представника Пентагону полковника Томаса Кемпбелла, уряд США зобов’язується виплатити 35,2 млн доларів згідно з укладеним договором про військову допомогу, за яким Україна повинна отримати всю суму − 250 млн доларів до кінця 2019 року. Нагадаю, раніше Конгрес затвердив виділення 250 мільйонів доларів допомоги для Києва від Пентагону і додатково 141 мільйон від Держдепартаменту.

Соціум (соціальні новини)

-Скільки Київ витратить на святкування Нового року і Різдва?

Цього року Київ витратить на святкування Нового року і Різдва понад 9 млн гривень, про це розповіли представники міської влади. Більша частина суми піде на квитки для київських школярів і соціально незахищених дітей. Темою новорічних свят цього року будуть Лускунчик і Опішня — полтавська іграшка. Ялинка знову буде збірною, заввишки 30 м. Гілки для неї привезуть з Вінницької та Житомирської області. Святкові заходи на Софійській і Контрактовій площах в Києві почнуться з 14 грудня і триватимуть до 19 січня.

США, Ілліной, Чикаго

-Прототип нової ракети SpaceX вибухнув під час випробувань

На полігоні компанії SpaceX у штаті Техас, під час випробувань вибухнув прототип ракети наступного покоління Starship Mk1. Як пише The Verge, це сталось при підвищенні тиску в системах. У SpaceX заявили, що метою випробувань було довести систему до межі її можливостей, тож такий результат не був абсолютно непередбачуваним. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав, але Ілон Маск у своєму Twitter написав, що компанія відмовиться від цього прототипу і перейде до випробувань нової моделі — Mk3.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Нова історія від Дмитра Шурова у новому альбомі

Сьогодні вийшов в світ новий альбом «Pianoбой» - «Хісторі». Його назва символічна, адже перша літера «Х» - це водночас і римська цифра десять. Саме стільки життєвих і чуттєвий композицій про кохання, дружбу, музику та родину увійшло до альбому. «Це альбом зрілого чоловіка, який зберіг безпосередність та сміливість хлопчика. За два роки його створення я пережив декілька злетів і падінь, що зробило мене в чомусь сильнішим та наштовхнули на відкриття нових внутрішніх ресурсів та ідей» - сказав фронтмен гурту Дмитро Шуров.

Погода

Сьогодні в Україні перший по-справжньому зимовий день. Температура у східних областях впала до – 13°С. Не набагато тепліше у центрі до 9° морозу. Вдень синоптики обіцяють потепління від 3° з позначкою «мінус» до 2° з позначкою «плюс». На Закарпатті та на півдні від 0 до +5°С. У Чикаго із самого ранку розпогодиться, ані хмар, ані опадів протягом дня не очікується. На стовпчиках термометрів вдень до +3°С.


8 views0 comments

Comentarios


bottom of page