top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

#НовиниЩогодини(11/21/19)


Політика

-Посол США в ЄС: Зустріч Зеленського з Трампом залежала від його заяви про Байдена та втручання в вибори

Радник президента Дональда Трампа по Україні, посол США в ЄС Гордон Сондланд заявив, що Трамп обумовив зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі його готовністю почати розслідування щодо супротивників Трампа, включаючи колишнього віце-президента Джо Байдена, доручивши Руді Джуліані домагатися надання "послуги за послугу", передає CNBC. Про це він заявив під час публічних слухань у справі імпічменту Дональда Трампа.

-«Я нічого не хочу від України» – Трамп процитував свою розмову з Сондландом

Президент США Дональд Трамп заявив, що нічого не вимагав від України і зазначив, що не дуже добре знає посла в ЄС Гордона Сондленда, який давав напередодні свідчення у справі про імпічмент, повідомляє ВВС. Трамп звернувся до журналістів на галявині перед Білим домом. Він не відповідав на питання, а замість цього читав уривки зі свідчень і рукописні нотатки. На запитання Сондланда, чого президент хоче від України, Трамп відповів: "Я нічого не хочу. Це те, що я хочу від України". "Я нічого не хочу". Я сказав це двічі", - додав він.

Економіка

-Судно з американським скрапленим газом для України прибуло до Польщі

Судно, що перевозило скраплений природний газ зі США для України, у вівторок прибуло до польського терміналу Свіноуйсьце у Балтійському морі. Про це повідомляє посольство США в Україні у своєму Twitter. «Це ще один крок у наданні допомоги Україні для досягнення енергетичної незалежності» - йдеться у повідомленні. Нагадаю, наприкінці серпня польська нафтогазова компанія (PGNІG) та "Енергетичні ресурси України" домовилися про значні поставки американського газу до України через Польщу.

Соціум (соціальні новини)

-День Гідності та Свободи в Україні

Сьогодні, Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цими днями в Україні розпочалися Помаранчева революція 2004-го року та Революція гідності 2013-го. Президент Володимир Зеленський з дружиною поставили свічки перед хрестом , який встановлено у центрі Києва в пам’ять про загиблих під час Революції Гідності на початку 2014 року. У столиці та по всій Україні протягом дня відбудуться акції, мітинги та інші заходи з нагоди свята.

Авто – мото, технології

-Кросовер Toyota RAV4 Prime дебютував на автосалоні в Лос-Анджелесі

Компанія Toyota на автосалоні в Лос Анжелесі представила нову модифікацію кросовера RAV Prime для північноамериканського ринку, яка отримала гібридну силову установку з можливістю підзарядки батарей від електромережі. Автівка оснащена 2,5-літровим бензиновим двигуном потужністю 178 к. с., який працює в парі з електричним агрегатом, що передає тягу на задні колеса. Сумарна віддача комбінованої установки становить 306 к. с., що дозволяє автомобілю прискорюватися з місця до 60 миль на годину (96 км/год) за 5,8 секунди.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Валерій Меладзе і Альбіна Джанабаєва вперше заспівали у дуеті

Співачка Альбіна Джанабаєва, вперше записала зі своїм чоловіком Валерієм Меладзе пісню, що отримала назву "Мегаполисы". Зіркове подружжя у ліричній композиції оспівало стосунки та важливість зуміти знайти один одного в шаленому ритмі мегаполісів та проблем. Про прем’єру треку прихильники дізнались зі сторінок зірок у соцмережах і відразу відреагували зізнаннями, що давно мріяли почути нову композицію у їхньому виконанні.

Погода

У четвер, 21 листопада, в Україні буде хмарно з проясненнями. На заході та півдні країни можливий невеликий дощ, на решті території без істотних опадів. Синоптики попереджають про сильні пориви вітру. Температура протягом доби від 2° тепла до 3° морозу. У Чикаго хмарна погода протримається увесь день, у першій половині дня дрібний дощ. Вдень на стовпчиках термометрів + 9 - 11°тепла.


1 view0 comments

Comments


bottom of page