top of page
Writer's pictureURC Radio

#НовиниЩогодини(11/20/19)


Політика

-Сенатори звернулися з листом до Пентагону щодо військової допомоги Україні

Сенатори-демократи Річард Дурбін, Патрік Ліхі, Джек Рід та Роберт Менендез звернулися із листом до міністра оборони США Марка Еспера, вимагаючи відповіді, чому Україна не отримала усієї обіцяної допомоги, повідомляє «Голос Америки». Сенатори у листі також вказують, що виділені на військову допомогу 35,2 млн. доларів залишаються не витраченими через те, що гроші були заблоковані за розпорядженням Білого дому.

-Підполковник США відмовився від посади міністра оборони в Україні – слухання в Конгресі

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк тричі пропонував провідному спеціалісту по Україні в Раді національної безпеки США Олександру Віндману, який є українцем за походженням, очолити Міністерство оборони України. Про це Віндман заявив під час публічних слухань в Конгресі в рамках розслідування щодо імпічменту президента США Дональда Трампа, передає NBC News. Віндман сказав, що рішуче відмовився від пропозиції та повідомив про це своєму керівництву.

Економіка

-Українські банки звітуватимуть США про рахунки американських компаній

В Україні почав діяти закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом США для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA). Відтепер українські банки раз на рік передаватимуть в контролюючі органи США інформацію про рахунки американських платників податків.

Реформи

-В Україні починають штрафувати водіїв за перевезення дітей без автокрісла

Відтепер в Україні штрафуватимуть водіїв за перевезення дітей без автокрісла, відповідний закон напередодні ухвалили в парламенті. Такий засіб захисту обов'язковий у Європі та США, в Україні ж його не використовують майже 90% водіїв. З 20 листопада за перше порушення водіям загрожує штраф у розмірі 510 грн. (це близько $20), а наступні рази сума зросте до 850 грн. (це близько $35), Закон стосується перевезення дітей віком до 12 років та зростом меншим, ніж 145 сантиметрів та поширюється на всі автомобілі.

Соціум (соціальні новини)

-Процес імпічменту президента Трампа вплинув на громадську думку у США

Процес імпічменту президента Дональда Трампа вплинув на громадську думку у США. Згідно з останніми опитуваннями ABC, 70% американців вважають, що президент вчинив неправильно вимагаючи, щоб Україна ініціювала розслідування щодо екс-віце-президента Джо Байдена. Водночас лише 51% американців вважають, що дії президента не тягнуть на усунення його з посади і лише 21% уважно стежить за слуханнями щодо імпічменту.

США, Ілліной, Чикаго

-Ґейтс очолив рейтинг найбагатших людей планети

Засновник Microsoft Білл Ґейтс, за даними Bloomberg, очолив щорічний рейтинг найзаможніших людей світу зі статками у 110 мільярдів доларів. Він обійшов голову Amazon Джефа Безоса усього на один мільярд. Третю позицію у списку посідає француз Бернар Арно ($103 мільярди), який очолює групу LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy - Моет Еннесі Луї Вюіттон). Серед українців до топ-500 найзаможніших людей планети потрапив лише Рінат Ахметов зі статками у 5,6 мільярда доларів.

Погода

20 листопада - ще один теплий день, який дарує осінь українцям, незважаючи на можливий невеликий дощ у північних областях. На заході та півдні найтепліше, вдень +8-15°С, на решті території до 10° тепла. У Чикаго хмарно, але без опадів. На стовпчиках термометрів вдень від 6 до 8° з плюсовою позначкою.


3 views0 comments

Comments


bottom of page