top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

#НовиниЩогодини(11/19/19)


Політика

-Імпічмент Трампа: У США опублікували свідчення двох дипломатів

На сайті комітету з розвідки Конгресу США опубліковані свідчення двох американських дипломатів - співробітника посольства США у Києві Девіда Холмса та представника Держдепартаменту США Девіда Хейла. Останній заявив, що наказ про замороження військової допомоги Україні віддав безпосередньо президент США Дональд Трамп. У свою чергу, Дональд Трамп розгляне можливість з'явитися на слуханнях щодо імпічменту, про це він написав у Twitter після того, як спікер Палати представників США Ненсі Пелосі закликала його дати свідчення у Конгресі.

-Макрон телефоном обговорив з Путіним ситуацію в Україні

Президенти Франції Еммануель Макрон та Росії Володимир Путін провели телефонні переговори щодо ситуації в Україні та майбутнього саміту лідерів "нормандської четвірки", який запланований на 9 грудня в Парижі. Ініціатором розмови була французька сторона, повідомили в прес-службі Кремля.

Економіка

-У США відклали введення обмежень щодо Huawei

Адміністрація США продовжила ще на 90 днів ліцензію, що дозволяє американським компаніям постачати китайській телекомунікаційній корпорації Huawei продукцію, що не зачіпає національну безпеку Сполучених Штатів, повідомляє ТАСС. Продовження терміну ліцензії дозволить деяким американським компаніям не підпадати під заборону адміністрацією США раніше поточного року.

Соціум (соціальні новини)

-Скільки українці витрачають на їжу?

За даними Держстату в Україні одна родина в середньому витрачає на продукти майже 4 тисячі гривень на місяць (це $160). Найбільшу статтю витрат у сімейному бюджеті на харчування складає м’ясо - майже чверть суми. На хліб українці витрачають до 15% (це $24). Далі йдуть молоко, сир, яйця і картопля, витрати на кожен з продуктів складають 10-ту частину від загальної суми. На сало одна родина витрачає 2% бюджету.

США, Ілліной, Чикаго

-У The New York Times перейшли на коректне написання назви Києва

Американське видання The New York Times після попередніх відмов все ж перейшло на написання назви Києва латинкою Kyiv, що відповідає українській транслітерації, повідомило посольство України в США. На політику видання вплинув коментар викладача Колумбійського університету українського походження Юрія Шевчука, щодо різної вимови назви української столиці на слуханнях щодо імпічменту президента Дональда Трампа.

Погода

Ще два дні українці можуть насолодитися плюсовими позначками на термометрах. Втім, неухильно наближається зима і уже з четверга температура піде на спад. У вівторок в Україні мінлива хмарність, без опадів. У західних та південних областях вдень до 15 ° тепла, на решті території від 3 до 9° з позначкою «плюс». Тумани погіршуватимуть видимість у більшості областей. У Чикаго хмарно, можливий дрібний дощ. На стовпчиках термометрів вдень до 5 ° тепла.


3 views0 comments

Comments


bottom of page