top of page

#НовиниЩогодини(11/15/19)


Політика

-Генасамблея ООН ухвалила рішення про захист прав людини в окупованому Криму

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН ухвалив проект резолюції про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації. За таке рішення проголосували 67 країн-членів комітету, проти – 23. Резолюція засуджує масові затримання активістів і захисників прав людини, закликає припинити переслідування і звільнити затриманих за висловлювання думки. Документ набуде чинності після затвердження Генеральною асамблеєю ООН в грудні цього року.

-У Пентагоні відмовляються розслідувати затримку військової допомоги Україні

Генеральний інспектор Міністерства оборони США Гленн Файн відмовляється починати слідство щодо причин затримки надання військової допомоги Україні, повідомляє CNN. Рішення ухвалили через побоювання, що це розслідування може дублювати або втручатися в розслідування імпічменту, яке відбувається в Палаті представників. Сенатор-демократ від штату Іллінойс Дік Дурбін висловив розчарування таким рішенням. Водночас, речник Файна зазначив, що "з розвитком обставин наше рішення може змінитися".

Економіка

-Парламент Німеччини ухвалив поправки до газової директиви Євросоюзу

Бундестаг ухвалив нове газове законодавство ЄС для проекту газопроводу «Північний потік-2». Відповідно до нього, компанія-оператор повинна бути незалежною від російського «Газпрому», а 50% потужностей мають резервуватися для інших постачальників газу. Уряди України, США, Польщі і країни Балтії називають новий російський газогін загрозою європейській енергетичній безпеці. США заявили, що розглядають будь-які кроки, щоб зупинити цей газотранспортний проект.

Соціум (соціальні новини)

-Польща порахувала скільки українців працює в країні

У Польщі працює понад мільйон заробітчан, з них з України майже 900 тисяч людей. Про це повідомили в департаменті економічного аналізу Нацбанку Польщі. Експерти порахували іноземців, яким видали робочі візи. Громадяни України, які працюють в Польщі, щорічно надсилають додому майже 5 мільярдів євро.

Наука

-У США створили м'ясо з повітря

Американська компанія Air Protein створила замінник м'яса з повітря, води і мінералів. Розробники надихнулися ідеєю NASA, які в 60-х роках використовували вуглекислий газ для перетворення мікроорганізмів на їжу. Продукт має вигляд світло-коричневого порошка, з нейтральним смаком. Його можна змішувати з іншими інгредієнтами для приготування повноцінних страв або виробляти з нього пісні бургери, збагачену білком пасту, пластівці, напої тощо.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Клаус Майне зі Scorpions заспівав у центрі Києва

До Києва із концертом завітав легендарний німецький рок-гурт Scorpions. Екскурсію столицею його фронтмену Клаусу Майне особисто провів мер столиці Віталій Кличко. Відео з прогулянки він опублікував у Facebook та написав, що співаку подобається атмосфера та те, як сприймають музику Scorpions українські фани. Побачивши вуличного музиканта, який грав на фортепіано, Клаус Майне заспівав для перехожих культовий хіт "Still Loving You".

Погода

В Україні у найближчі дні значних опадів не буде, але можливий туман, так стверджують синоптики. Лише на заході країни пройдуть невеликі дощі, температура там і в південній частині сягатиме 17° С тепла. Прохолодніше буде в центрі та на півночі - до 13° з позначкою «плюс». У Чикаго також у найближчі дні опадів не передбачається, місцями хмарно. У п`ятницю та суботу денна температура від 3 до 5 ° тепла. А у неділю опуститься до 2° з плюсовою позначкою.

4 views0 comments

Comments


bottom of page