top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

#НовиниЩогодини(11/14/19)


Політика

-У конгресі пройшли перші відкриті слухання у справі Трампа

У США пройшли перші публічні слухання в справі імпічменту президента Дональда Трампа. Іх транслювали всі канали Америки і світу. Першими свідками стали повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і заступник помічника держсекретаря США з питань Європи і Євразії Джордж Кент. Обидва чиновники заявили, що військова допомога Україні залежала від розслідування проти політичного опонента Трампа демократа Джо Байдена.

Реформи в Україні

Після гарячих дискусій у парламенті депутати у першому читанні прийняли законопроєкт про відкриття ринку землі. Напередодні голосування Європейський союз підтримав заплановану урядом земельну реформу. Про це повідомили у Представництві Євросоюзу в Україні. Там вважають цей «крок, що здатен розкрити потужний потенціал української економіки». Водночас біля Верховної Ради відбулась акція проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Економіка

-Скільки заробляють українські айтішники — дослідження

Веб-розробники і PHP-програмісти залишаються найбільш затребуваними фахівцями IT-сфері - на них припадає близько 19% всіх вакансій, про це говорить дослідження сайту з пошуку роботи. Друге і третє місце займають фахівці технічної підтримки і тестувальники. У лідерах за рівнем зарплат - розробники на Python, .NET і Java, їм готові платити вдвічі більше, ніж заявлено в резюме, а ось у адміністраторів, аналітиків і проджект-менеджерів ситуація зворотна - їм готові платити трохи менше, ніж просить пошукач.

Авто – мото, технології

-Facebook представила власну платіжну систему

Компанія Facebook представила власну платіжну систему Facebook Pay, яка дозволить користувачам здійснювати оплату через сервіси компанії. Сервіс стартував в США для Facebook і Мессенджера для оплати покупок в ігрових додатках і в окремих компаніях на Facebook Marketplace, покупки квитків на заходи, перерахунків між користувачами і збору пожертвувань. Система підтримує більшість банківських карт, а також PayPal і згодом буде поширена на Instagram і WhatsApp.

США, Ілліной, Чикаго

-Найбільший заклад Starbucks відкриється в Чикаго

Мережа кав’ярень Starbucks відкриє у США свій найбільший заклад, в одному з найдорожчих ділових районів Чикаго, повідомляє Bloomberg. Заклад буде поєднувати кав’ярню й магазин та займе п’ятиповерхову будівлю. Для Starbucks це — шостий заклад такого масштабу. Кав’ярня почне працювати 15 листопада. Серед новинок там з’являться витримані в віскі кавові зерна по $40 за вісім унцій, вершково-горіховий латте і морозиво.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Джона Ледженда визнано найсексуальнішим чоловіком року

Відомого американського співака, володаря премій "Греммі" та "Оскар" Джона Ледженда визнано найсексуальнішим чоловіком року за версією журналу People. Сам 40-річний виконавець відчув безліч емоцій, коли вперше почув про свій новий статус. "Я був схвильований, але в той же час трохи наляканий, тому що це великий тиск. Всі будуть розбирати мене по шматочках, щоб подивитися, чи достатньо я сексуальний, щоб носити це звання", - зізнався артист.

Погода

У четвер, 14 листопада, вночі на Закарпатті та в Карпатах, вдень в більшості західних областей невеликий дощ; на решті території без опадів. Температура вдень 8-15°С. У Чикаго небо буде хмарним, уночі - дрібний сніг, але він припиниться ще до ранку. Протягом дня опадів більше не передбачається. Вдень на стовпчиках термометрів до +1°С.


3 views0 comments

Comments


bottom of page