top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

#НовиниЩогодини(11/13/19)


Політика

-У США починаються публічні слухання у справі про імпічмент Трампа

Від сьогодні розслідування у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа в Палаті представників переходить в режим публічних слухань в прямому ефірі. Історично рідкісна і тривала процедура полягає в тому, щоб з’ясувати, чи не зловживав президент своїм службовим становищем з особистою або політичної вигодою, підштовхуючи уряд України до розслідування проти своїх противників, і чи є ці дії непоправними злочинами, повідомляє Радіо Свобода.

-Росія закликає Україну до прямих переговорів з "ДНР" і "ЛНР"

Росія на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську закликала Україну почати вести прямі переговори з бойовиками так званих "ДНР" і "ЛНР" та подовжити дію закону про особливий статус Донбасу. У свою чергу, речниця представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер наголосила, що на останньому засіданні групи були зняті всі перешкоди для проведення зустрічі у «Нормандському форматі».

Реформи в Україні

-Венеціанська комісія прибула до України вивчати судову реформу

Венеціанська комісія прибула до України, щоб зробити свій висновок про судову реформу, ініційовану Президентом України Володимиром Зеленським. Делегати хочуть особисто почути думки різних представників правової системи країни щодо закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів щодо діяльності органів суддівського врядування", а також намагатимуться з’ясувати, чи реальним є виконання положень закону та чи відбулися належні консультації парламентарів з органом суддівського врядування тощо.

Економіка

-Американський виробник рослинного м’яса виходить на український ринок

Продукцію з рослинного м’яса почнуть постачати до ресторанів Києва, а згодом вона з`явиться і на полицях супермаркетів. Американський стартап із виробництва рослинного м’яса Beyond Meat виходить на український ринок зі своєю продукцією. У складі ковбасок, бургерів та котлет виробника: горох, рис, вода, картопляний крохмаль та рапсова олія. Старт продажів заплановано на другу половину листопада.

Технології

-Сервіс Disney + почав роботу в трьох країнах

12 листопада, компанія Disney після попереднього тестування в Нідерландах, офіційно запустила свій стрімінговий сервіс Disney + в США і Канаді, повідомляє CBS. Новий відеосервіс пропонує користувачам колекцію з 500 фільмів і близько 7500 епізодів серіалів Disney. Підписка на нього обійдеться в майже $7, що дешевше ніж у головного конкурента - Netflix. За тиждень сервіс запуститься в Австралії і Новій Зеландії, а навесні у країнах Європи.

США, Ілліной, Чикаго

-Чикаго засипало снігом, скасовано авіарейси

Повітряні маси, що прийшли з Сибіру, призвели до рекордних морозів і снігопаду в східній частині Сполучених Штатів, повідомляє CBS. Температура в Чикаго впала до -13°С, що побило рекорд з 1986 року. У багатьох містах температура повітря досягла граничної для регіону позначки. У Буффало і Детройті рівень опадів становить приблизно 25 см, в штатах Вермонт і Мен аналогічні погодні умови. Через різке похолодання багато шкіл і підприємства були закриті у вівторок. На дорогах сталися численні ДТП, в аеропортах скасовано понад тисячу рейсів.

Погода

У середу, 13 листопада в Україні мінлива хмарність. Без опадів, лише на Закарпатті вдень невеликий дощ. Вночі та вранці на Лівобережжі туман. Денна температура + 10-15°С. У Сполучених штатах різко похолодало, у таких регіонах як Канзас та Іллінойс фіксують рекордно низьку температуру внаслідок приходу в країну повітряної маси з Арктики. Вона також принесла сильні снігопади та кригу. У Національній службі погоди (NSW) заявили, що повітряна маса продовжує рухатися до східного узбережжя США. Як очікується, холодний атмосферний фронт найближчим часом викликатиме відчуття «середини зими» у більшій частині східних регіонів країни. У Чикаго сьогодні хмарно, але без опадів. Температура вдень від 3 до 5 градусів морозу.


3 views0 comments

Comments


bottom of page