top of page

#НовиниЩогодини(11/12/19)


Політика

-Зеленський винесе «земельне» питання на референдум

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що питання про дозвіл на продаж землі сільськогосподарського призначення іноземцям та компаніям, які засновані іноземцями винесуть на всеукраїнський референдум. Він також додав, що найближчим часом Верховна Рада завершить роботу над запровадженням механізму референдуму, а українці отримають право вирішувати важливі питання шляхом участі у таких голосуваннях.

Економіка

-Чому PayPal поки не заходить в Україну — Нацбанк

ринок, але Кабінет міністрів займається вирішенням цього питання. Про це заявив директор департаменту ліцензування Нацбанку Олександр Бевз. На його думку, є ряд факторів, які призводять до того, що компанія прийняла для себе це рішення. Він висловив сподівання, що спільними зусиллями вони подолають проблеми, які могли б стати на заваді виходу PayPal на український ринок.

Реформи в Україні

-Уряд запустив програму «ліс у смартфоні»

6 областей України (Чернігівська, Полтавська, Рівненська, Київська, Волинська, Тернопільська) підключені до пілотного проекту е-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти рубок, повідомляє прес-служба Кабміну. Кожна людина може зайти на сайт lk.ukrforest.com і перевірити на карті законність здійснення рубок та у разі виявлення незаконних дій звернутися до поліції. В уряді також анонсують запуск електронного реєстру видачі дозволів на промисловий збір ягід, грибів, меду та лікувальних трав.

Соціум (соціальні новини)

-Кому зі світових лідерів симпатизують українці - опитування

Серед лідерів інших країн українці найкраще ставляться до президента Білорусі Олександра Лукашенка. За результатами опитування соцгрупи “Рейтинг” він набрав найбільшу кількість позитивних голосів - 66%. На другому місці канцлер Німеччини Ангела Меркель із 60%. Найгірше українці ставляться до президента Росії Володимира Путіна: 71% — негативних відповідей. Окрім того, погіршується ставлення українців до президента США Дональда Трампа. Свою антипатію йому висловили 42% опитуваних, а симпатію лише 30%.

Авто – мото, технології

-SpaceX запустила ракету з 60 супутниками для роздачі інтернету

Компанія SpaceX вдало запустила ракету Falcon 9 із 60 супутниками мережі Starlink зі станції Кейп-Канаверал в штаті Флорида. Згодом вони забезпечать землян всесвітнім доступом до високошвидкісного Інтернету п'ятого покоління. Для користування послугами потрібно буде придбати обладнання орієнтовною вартістю в 100-300 доларів. До 2021 року Маск планує запустити 12 тисяч подібних супутників.

США, Ілліной, Чикаго

-Лісові пожежі у Каліфорнії підібрались до кіностудій

Маcштабна лісова пожежа в американському штаті Каліфорнія впритул підібралась до кіностудії та парку атракціонів Universal Studios та району Граффіті-парку у Лос-Анджелесі. Про це повідомляє Los Angeles Times. Через пожежу вже евакуйовано культову кіностудію Warner Brothers. З вогнем продовжують боротьбу близько 230 рятувальників.

Погода

У вівторок, 12 листопада, в Україні опадів не прогнозують. Вночі та вранці в більшості областей видимість погіршуватимуть тумани. У західних областях пориви вітру. Температура вдень вдень +8-13°С, на півдні до +18°. У Чикаго також опадів не передбачається, погода буде ясною, але морозною. Вдень на стовпчиках термометрів до -8°С.

0 views0 comments

Comments


bottom of page