top of page

#НовиниЩогодини(11/08/19)


Політика

-Саміт у нормандському форматі «відбудеться протягом наступних тижнів» — Маас

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас під час спільної прес-конференції з Держсекретарем США Майком Помпео в Лейпцигу, заявив, що зустріч у нормандському форматі «відбудеться протягом наступних тижнів», повідомляє Голос Америки. За його словами, зараз втілюються домовленості, досягнуті в рамках Мінського процесу, тому планується використовувати цю динаміку. Він також зазначив, що в питанні досягнення миру на Донбасі, існують певні «передумови, які все ще не були виконані».

Реформи в Україні

-Кабмін створив комісію, яка перевірятиме знання української

Кабінет міністрів України створив національну комісію зі стандартів державної мови, яка перевірятиме рівень володіння українською для набуття громадянства чи зайняття визначених законом посад, повідомляє прес-служба уряду. "Кабінет міністрів України також розпочав формування стратегії у сфері культури і мистецтва, якому передуватиме проведення соціологічного дослідження для забезпечення доступу громадян до споживання культурних послуг, доступу до мистецтва", - додали у відомстві.

Економіка

-Гіганти офісної техніки. Xerox запропонувала купити HP

Американський виробник принтерів Xerox направив виробнику персональних комп’ютерів HP пропозицію про придбання приблизно за $33 млрд., повідомляє Reuters, посилаючись на власні джерела. Xerox вважає, що зможе досягти синергії в розмірі не менше $2 млрд на рік за рахунок такого злиття. HP підтвердила отримання пропозиції, але відмовилася розкрити його ціну. Компанії періодично розглядають можливість об'єднання, і HP вивчить останню пропозицію Xerox з урахуванням інтересів всіх акціонерів, повідомили в корпорації.

Соціум (соціальні новини)

-Рівень ксенофобії серед українців дещо знизився за останній рік - соцопитування

Рівень ксенофобії серед українців знизився за останній рік і досяг рівня 2013 року. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Київським інститутом соціології. Найнижчий рівень етнічних упереджень в українців спостерігається – до україномовних і російськомовних українців, білорусів і росіян. Більшість опитаних готові допустити представників цих груп як членів своєї родини і близьких друзів. За ними йдуть поляки, євреї, кримські татари, канадці, американці і німці з приблизно однаковою соціальною дистанцією. Найвищий рівень етнічних упереджень українці виявили до африканців і ромів.

Технології

-Україна з`явиться на світовій мапі криптовалюти

Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з біткоін-біржею Binance. Платформа почне роботу в країні вже до кінця року, про це заявив глава відомства Михайло Федоров. За його словами, компанія вже почала активно працювати над відкриттям свого офісу в Україні. «У біржі мільярдні обороти, частина цих мікротранзакцій буде проходити на території України і в наших банках…Це додаткові сотні мільйонів податків, які отримає наша держава» - зазначив він.

Екологія

-Вчені застерігають про незворотні наслідки зміни клімату

Всесвітній кліматичний стан вчені називають надзвичайним. 11 тис дослідників з 153 країн застерігають людство про незворотні наслідки екологічної кризи. Про це йдеться в декларації, опублікованій в науковому журналі BioScience. Спеціалісти виклали кілька рекомендацій, що можуть допомогти порятувати людство. Серед порад перехід на відновлювані джерела енергії, харчування рослинною їжею, обмеження небезпечних викидів, заборона вирубки лісів, контроль зростання населення.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Бумбокс представить у Києві свій "Таємний код"

9 листопада "Бумбокс" презентує подвійний альбом “Таємний Код: Рубікон” у київському Палаці Спорту. Концерт відбудеться у рамках наймаштабнішого в історії гурту туру. Альбом записаний в Україні, Франції та Сполучених Штатах Америки, вперше в історії гурту складається з більш як 11 пісень. Нещодавно "Бумбокс" презентував кліп на пісню "ДШ" з цього альбому, раніше були опубліковані роад-муві "Тримай мене", лірик-відео "Твiй на 100%", та екранізація відомої пісні з Тіною Кароль "Безодня".

Погода

У п’ятницю, 8 листопада, в Україні буде хмарно з проясненнями. Вдень в Карпатах дощитиме на решті території без опадів. Синоптики попереджають про вранішній туман на Правобережжі та у Київській області. Вдень повітря прогріється до +14-17°С. У Чикаго нічні морози сягнули – 6°С. Зранку буде хмарно. Вдень температура підвищиться до нульової позначки. Без опадів.

1 view0 comments

Комментарии


bottom of page