top of page

#НовиниЩогодини(11/06/19)


Політика

-У США оприлюднили розшифровку свідчень Курта Волкера та посла США в ЄС Гордона Сондленда

Оприлюднено повну розшифровку свідчень колишнього спецпредставника США в Україні Курта Волкера та його переписку з українськими і американськими посадовцями, а також свідчення посла США в ЄС Гордона Сондленда. Останній надав Конгресу нові свідчення про вимогу президента США Дональда Трампа до України щодо надання “послуги за послугу”. У свою чергу Волкер заявив, що глава Білого дому не вимагав від української влади проводити розслідування, пов'язане з виборами США 2016 року, як умову для зустрічі з українським колегою.

Економіка

-Apple виділить кошти на забезпечення доступного житла в Каліфорнії

В Apple стурбовані швидким зростанням вартості будинків і квартир у Сан-Франциско і околицях, тому корпорація протягом двох років виділить $2,5 млрд. на боротьбу з браком житла в Каліфорнії. Гроші будуть спрямовані на будівництво, допомогу в оплаті іпотеки, передачу земельних ділянок компанії під забудову та підтримку нових будівельних проектів, а також на допомогу безхатченкам. Крім того, Apple шукає приватних девелоперів, які за умов фінансування та отримання інвестицій готові почати будівництво об'єктів доступного житла.

Соціум

-Перепис населення України в 2020 році

В уряді узгодили терміни проведення всеукраїнського перепису населення, він відбудеться у листопаді-грудні 2020 року, в державному бюджеті передбачені на це кошти. Кабінет міністрів планує застосувати для перепису онлайн-інструменти та стимулювати людей самостійно заповнювати інформацію про себе в електронній формі. Наразі тривають дискусії щодо обсягу відомостей про особу, які будуть збираються під час перепису.

Авто – мото, технології

-В Україні запустили “калькулятор” розмитнення євроблях

Державна митна служба України запустила у тестовому режимі “он-лайн - калькулятор”, що розраховує вартість розмитнення автомобілів на європейській реєстрації. Сервіс підтягує інформацію щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості вказаного авто за 2018-2019 роки на основі реальної інформації мільйона машин більш ніж 2300 моделей. Це робоча база тих авто, що були оформлені на митниці.

США, Ілліной, Чикаго

-Чи підтримують американці імпічмент президента Дональда Трампа – опитування

49% американців підтримують імпічмент Дональда Трампа та усунення його з посади президента, 46% – проти, такими є результати опитування проведеного NBC спільно з The Wall Street Journal. Динаміка не на користь президента Дональда Трампа. Минулого місяця за цим же опитуванням «за» імпічмент виступили 43%, «проти» 49%. Водночас його підтримка в лавах республіканської партії лише посилилась. Тільки 6% прихильників президента підтримують усунення його з посади. Минулого місяця цифра становила 11%.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Український фільм «Додому» у лонг-листі премії «Золотий глобус»

Драма “Додому” кримськотатарського режисера Нарімана Алієва, яка виходить у широкий український прокат 7 листопада, увійшла у лонг-лист кінопремії “Золотий глобус” у категорії “Найкращий іншомовний фільм”. Номінанти будуть оголошені 9 грудня, а церемонія нагородження пройде 5 січня у Лос-Анджелесі. Картина розповідає історію кримського татарина Мустафи, чиї сини покинули півострів після його анексії. Стрічка також представлятиме Україну в номінації на премію «Оскар» у категорії «Міжнародний повнометражний фільм».

Погода

Осіння температура в Україні продовжує бити всі рекорди. Такої теплої ночі не було з початку 20 століття. Невластиве останньому місяцю осені бабине літо протримається до наступного тижня. Києвом можна гуляти без верхнього одягу, люди повиходили на пляжі і навіть повернулися до літніх видів спорту. У середу, 6 листопада, в Україні погоду визначатиме тепла повітряна маса, що забезпечить перевищення кліматичної норми температури повітря на 6-8°. У західних областях дощитиме, подекуди можливі грози. Денна температура 15-20° тепла. У Чикаго погода відповідна до сезону, протягом усього дня буде хмарно, ввечері, можливо, пройде дрібний дощ зі снігом. Вдень повітря прогріється до 11° з позначкою «плюс».

5 views0 comments

コメント


bottom of page