top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

#НовиниЩогодини(11/05/19)


Політика

-Демократи опублікували перші стенограми свідчень у процедурі імпічменту Трампа

Демократи Палати представників США оприлюднили стенограму закритих свідчень колишнього радника держдепартаменту США Майкла Маккінлі і колишнього посла США в Україні Марі Йованович, в межах розслідування справи про імпічмент президента Дональда Трампа. Йованович переконана, що її зняли з дипломатичного поста через тиск з боку Дональда Трампа і його союзників, зокрема, особистого адвоката Руді Джуліані.

-У США вітають розведення сил у Золотому​

У Сполучених Штатах Америки вітають завершення розведення сил в районі Золотого і закликають Російську Федерацію вивести всі свої сили зі сходу України. Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні у Facebook. "Ми закликаємо Росію повністю виконати Мінські угоди та вивести всі свої сили зі сходу України" - йдеться у повідомленні.

Реформи в Україні

-Президент України Володимир Зеленський підписав закон про судову реформу

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект про судову реформу. Це сталося попри застереження представників міжнародних організацій, зокрема Ради Європи, через те, що масштабні зміни, які пропонує законопроект "можуть мати суттєвий вплив на незалежність судової системи». Закон передбачає скорочення кількості суддів, створення етичної комісії, запровадження нового порядку формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів та розширення переліку посад, на які поширюється люстрація.

Соціум

-Українські заробітчани в Естонії

В Естонії працює багато кваліфікованих кадрів з України, насамперед ІТ-фахівці, працівники медичних та будівельних спеціальностей, окрім того, приїжджають до країни й сезонні робітники. Про це розповіла журналістам Надзвичайний і Повноважний Посол України в Естонії Мар'яна Беца. За її словами, офіційної статистики щодо загальної кількості українських заробітчан в Естонії немає. Водночас, на консульському обліку в Посольстві України перебуває 5 тисяч осіб, а загалом, за різними джерелами, на території Естонії перебуває близько 30 тис. українців.

Технології

-В Україні тестуватимуть 5G

Уже цього року в Україні може початися тестування мережі мобільного зв`язку 5G. З 1 грудня його спільно планують запустити шведська телекомунікаційна компанія і один з українських мобільних операторів. Експеримент триватиме півроку у шести містах України - Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Черкасах та Львові. У міністерстві ж цифрової трансформації появу в Україні зв’язку п’ятого покоління прогнозують 2022 року.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-MARUV здобула престижну премію MTV Europe Music Awards

Українська співачка MARUV здобула престижну премію MTV Europe Music Аwards. Церемонія нагородження відбулася в іспанській Севільї. Однак, цікаво, що виконавиця була відзначена у номінації "Найкраща російська співачка". Також за повідомленням The Hollywood Reporter, головну нагороду церемонії отримала американська виконавиця Тейлор Свіфт. Її кліп на пісню ME! відзначили як найкраще відео, а також вона здобула перемогу в номінації "Найкращий виконавець США".

Погода

Погода тішить українців весняним теплом. У деяких містах на цьому тижні температура сягне +20° за Цельсієм і буде вищою, ніж у більшості європейських країн. Зазвичай, кажуть синоптики, це характерно для квітня. У деяких областях, щоправда, природа покаже свій норов. У вівторок, 5 листопада можливі пориви вітру, у східній частині країни та на Закарпатті невеликий дощ. Температура вдень від +10 до +18° С, на півдні до +22°. У Чикаго нічні хмари розсіються до ранку. Вдень синоптики обіцяють ясну погоду, з температурою 4° – 5° вище нуля. Без опадів.


2 views0 comments

Comments


bottom of page