top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

#НовиниЩогодини(11/04/19)


Політика

-Дональд Трамп хотів би прийняти Володимира Зеленського в Білому Домі

Президент США Дональд Трамп заявив у суботу про те, що він хотів би побачити президента України Володимира Зеленського із візитом у Вашингтоні і очікує, що його український колега прийме це запрошення, а також назвав його «хорошою людиною». Із такою заявою Трамп виступив під час спілкування з журналістами на галявині Білого дому.

Реформи в Україні

-Укрзалізниця скоротить персонал майже вполовину

Укрзалізниця планує оптимізувати адміністративний персонал компанії на 40−50%. Натомість виробничі функції та кадри буде збережено, а де необхідно — навіть підсилено. Про це повідомив член правління установи Желько Марчек. За його словами, Укрзалізниця також позбуватиметься непрофільних активів. Разом з тим має суттєво зрости заробітна плата виробничого персоналу та розроблені програми для залучення молодих та кваліфікованих кадрів.

Соціум (соціальні новини)

-Дональд Трамп зменшив квоту на біженців

Президент США Дональд Трамп зменшив квоту на прийом біженців у 2020 фінансовому році до 18 тис. Для порівняння 2019 року країна прийняла близько 30 тисяч біженців. Цього року у США готові захистити 5 тисяч осіб, яких переслідують за релігійними мотивами, 4 тисяч громадян Іраку, які допомагали США. З Сальвадору, Гватемали та Гондурасу зможуть отримати статус біженця 1,5 тисячі людей. Решту 7,5 тисяч місць отримають біженці інших категорій.

-Суд заблокував указ Трампа щодо заборони в'їзду у США мігрантам без медичного страхування

Тим часом, федеральний суддя в Портленді, штат Орегон призупинив набуття чинності указу президента США Дональда Трампа, яким до країни був заборонений в'їзд мігрантам, що не здатні оплачувати медичні рахунки. Таке тимчасове рішення суд ухвалив, напередодні початку дії нових правил. Позов до суду подали семеро громадян США і некомерційна організація. Вони вважали, що указ Трампа завадить прибуттю двох третин потенційних легальних мігрантів, а також істотно скоротить число осіб, що в'їжджають в країну за сімейними візами.

Технології

-Airbnb заборонив здавати в оренду житло для вечірок

Після стрілянини, в орендованому через сервіс Airbnb будинку в Каліфорнії, внаслідок якої загинуло п'ятеро людей, компанія заборонила своїм користувачам проводити в орендованому житлі вечірки. Для реагування на інциденти, пов'язані з приватними вечірками, на сервісі створять спеціальну групу. Заявки, визначені як ризиковані, будуть більш активно моніторитися, а користувачам, які порушуватимуть нові правила, загрожує виключення з переліку клієнтів сервісу.

США, Ілліной, Чикаго

-Перехід на зимовий

США, Канада і прикордонні міста північної Мексики приєдналися до України та перейшли на зимовий час. Вночі 3 листопада стрілки годинників перевели на годину назад. Водночас у Сполучених Штатах час не змінюється на Гаваях, на більшій частині штату Арізона, а також в американській частині Самоа, Гуам, Пуерто-Ріко, Північних островах Марина, Малих віддалених та Віргінських островах.

Погода

Цього тижня синоптики обіцяють ще трохи «бабиного літа» в Україні. Температура посеред тижня подекуди сягне + 21°С. У понеділок, 4 листопада буде хмарно з проясненнями, місцями дощитиме, денна температура 13 -18 градусів з позначкою «плюс». У Чикаго хмарно, але без опадів. Вдень від 8 до 10 градусів тепла.


4 views0 comments

Comments


bottom of page