top of page

#НовиниЩогодини(11/01/19)


Політика

-У США офіційно розпочали процедуру імпічменту президента Дональда Трампа

Палата представників США 24 вересня офіційно розпочала процедуру імпічменту президента Дональда Трампа, а трохи більше ніж за місяць, 31 жовтня, ухвалила відповідну резолюцію. За словами голови нижньої палати Конгресу Ненсі Пелосі, своїми діями Трамп підриває національну безпеку Штатів та діяльність розвідки країни. Звинувачення Трампа стосується його міжнародної розмови із президентом України Володимиром Зеленським.

-Спільна заява комісії Україна-НАТО

Комісія Україна-НАТО, засідання якої відбулося 31 жовтня в Києві, оприлюднила спільну заяву. Там ідеться про вимогу завершити війну на Донбасі, повернути територію під контроль України, також - повернути анексований Крим до складу України. Є пункти, що стосуються конфлікту України з Угорщиною - через мовну статтю в законі про освіту. Зміни до нього були внесені в останній момент за вимогою Будапешта, який ветував попередню редакцію закону.

Економіка

-Де в Україні вища зарплата ?

Серед великих українських міст найвищу середню зарплату отримують не в Києві, а в Маріуполі на Донеччині. Вона складає близько 685 $. Про це свідчать дані Держстату за ІІ квартал поточного року. На другому місці Київ із середнім заробітком у 622 $ , на третьому Дніпро – біля 400 $. Найвищі зарплати у фармацевтичній, фінансовій та страховій галузі, а найнижчу платню отримують працівники готельно - ресторанної сфери, а також в охороні здоров’я та надання соціальної допомоги.

Реформи в Україні

-Верховна Рада повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

Український парламент проголосував за повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, що є однією з умов продовження програми співпраці з МВФ. Кримінальна відповідальність настає, якщо придбані чиновником активи більше ніж на 6,5 мільйона гривень перевищують його законні доходи. У разі меншої суми, але починаючи від 1 млн. грн. встановлених незаконних доходів пропонується застосовувати механізм цивільної конфіскації.

Соціум (соціальні новини)

-Народних депутатів України каратимуть гривнею за прогули

Від сьогодні народний депутат України отримає штраф, якщо протягом місяця без поважних причин не братиме особистої участі у понад 30% голосувань на пленарних засіданнях або у понад половині засідань свого комітету. 1 листопада в почав діяти закон про санкції для парламентарієв за прогули. Він скасовує письмову реєстрацію нардепів - залишається тільки електронна. Окрім того, зарплату народним обранцям нараховуватимуть за пленарні засідання лише за умови участі принаймні у 70% голосувань Верховної Ради.

Авто – мото, технології

-Fiat Chrysler і Peugeot Citroen домовилися про злиття в мегаконцерн

Автогіганти Fiat-Chrysler і Peugeot-Citroen оголосили про відкриття об'єднаної компанії з головним офісом у Нідерландах. Володіти нею у рівній частці будуть обидві сторони. Новий альянс стане четвертим за розміром автовиробником у світі. Відомо, що компанії сфокусуються на електрифікації, зниженні викидів від своїх авто та на оптимізації брендів для отримання більших доходів. Економія від угоди без закриття заводів може скласти 3,7 мільярда євро.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Одесу визначено ЮНЕСКО містом літератури

Цього року Одесу визначено містом літератури серед списку з 66 креативних міст ЮНЕСКО. Вони представляють всі континенти і регіони та працюють разом заради місії поставити креативну економіку в основу планів міського розвитку, щоб зробити міста безпечними та інклюзивними. Міста зобов’язуються ділитися своїми найкращими практиками та розвивати партнерські стосунки з громадою та бізнесом.

Погода

Листопад вступив у свої права, заморозки цієї ночі відчула вся Україна. На сході вони сягнули – 8 °С. Зранку стовпчики термометрів піднялися до плюсових позначок. Найбільше пощастило закарпатцям та одеситам - там сьогодні вдень до + 11°С. На решті території країни температура коливатиметься від 2° до 6 ° тепла, без істотних опадів. У Чикаго зранку буде ясно, у другій половині дня з'являться хмари, а ввечері можливий дрібний дощ. Денна температура 3°-5° з позначкою «плюс».

3 views0 comments

Comments


bottom of page