top of page

#НовиниЩогодини(10/31/19)


Політика

-У Держдепартаменті США підтримують Україну в протистоянні Північному потоку 2

Перший заступник державного секретаря США Джон Салліван, який готується стати послом Сполучених Штатів в Росії, заявив, що Вашингтон продовжить протистояння проекту "Північний потік 2" з метою зменшення залежності України від енергопостачання з РФ. Про це він сказав під час слухань у Комітеті в міжнародних справах Сенату США, який розглядає його призначення послом до Росії.

-В Україні триває візит членів Північноатлантичної ради НАТО

В Україні триває дводенний візит членів Північноатлантичної ради НАТО на чолі з Генеральним секретарем – Єнсом Столтенбергом. Він розпочався вчора з Одеси, сьогодні зустрічі тривають у Києві. Під час засідання Комісії Україна – НАТО у столиці Єнс Столтенберг заявив, що мета візиту продемонструвати продовження підтримки країни з боку НАТО. У свою чергу президент України Володимир Зеленський запропонував розглянути можливість приєднання України до програми розширених можливостей НАТО.

Економіка

-В Україні побудують один з найбільших вітропарків в Європі

Норвезька та китайська компанії підписали два контракти на будівництво вітроелектростанцій Зофія II і Зофія III в Запорізькій області. Їх випуск складе 2900 ГВт-год на рік і буде достатнім для задоволення потреб приблизно 340 тис. домогосподарств. У прес-релізі компаній наголошується, що вони стануть найбільшим наземним вітропарком в Європі. Загальний обсяг інвестицій перевищить 1 млрд євро, що дорівнює приблизно 1% ВВП України.

Соціум (соціальні новини)

-З листопада в Україні водії зможуть використовувати е-права

З листопада українські водії зможуть за допомогою мобільного додатка створювати власні е-посвідчення чи е-технічні паспорти. Це надасть водію право не брати з собою в дорогу пластикові оригінали цих документів, адже їхні електронні копії матимуть таку саму юридичну силу. Посвідчення радянського зразка, а також заламіновані, які видавалися у 1990-их – 2000-их роках, не будуть доступні для оцифровування, тому їх необхідно буде обміняти на нові документи.

Спорт

-Усик вперше увійшов до топ-5 рейтингу "хевівейту" WBC

Український боксер Олександр Усик вперше в кар'єрі увійшов до рейтингу суперважкої ваги Всесвітньої боксерської ради (WBC) і посів у ньому 5-те місце. Для цього спортсмену вистачило провести лише один бій у суперважкому дивізіоні, у якому він отримав дострокову перемогу над американцем Чаззом Уізерспуном. Першим у списку йде британець Ділліан Уайт. Також попереду Усика опинилися: англієць Тайсон Ф’юрі , Луїс Ортіз з Куби та росіянин Олександр Поветкін.

Технології

-Twitter заборонить політичну рекламу

Засновник соціальної мережі Twitter Джек Дорсі заявив, що компанія ухвалила рішення про припинення всієї політичної реклами. " Ми вважаємо, що охоплення політичних заяв повинно бути зароблене, а не куплене", - написав Дорсі в своєму мікроблозі в Твіттері. Нова політика почне застосовуватися з 22 листопада, щоб у поточних рекламодавців був період повідомлення до того, як зміни почнуть діяти.

Цікаве

-Незвичайна виставка до Геловіну у зоопарку Мінесоти

В ніч на 1 листопада у США, Канаді, Ірландії, Великій Британії та інших країнах відзначатимуть Вечір усіх святих. На честь Геловіну у зоопарку Мінесоти територію прикрасили 5000 тисячами вирізаних гарбузів. Зобразили на них не лише традиційні страшні обличчя, а й справжні витвори мистецтва - фантазійні пейзажі, цілі країни, портрети відомих людей і тварин. Та підсвітили з середини електричними ліхтариками, аби малюнки не пошкодив вогонь свічок. Виставка триватиме до кінця тижня.

Погода

В останній день жовтня в Україні буде суха та холодна погода. На Заході країни температура буде найвищою, вночі та вранці сильні морози до - 6 градусів °C. Температура вдень коливатиметься від +2 до + 5° градусів тепла. У Чикаго протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці очікується сильний дощ, після обіду ще й зі снігом. Денна температура опуститься до нульової позначки.

2 views0 comments

Comments


bottom of page