top of page

#НовиниЩогодини(10/29/19)


Політика

-Демократи планують зробити розслідування щодо імпічменту Трампа публічним

Відповідаючи на закиди республіканців у секретності розслідування щодо можливого імпічменту президента США Дональда Трампа, представники Демократичної партії в Конгресі планують зробити його публічним. Про готовність винести на голосування відповідну резолюцію заявив голова регламентного комітету Палати представників Конгресу США Джеймс Макговерн, повідомляє Reuters.

-Тристоронні переговори щодо транзиту російського газу продовжаться у листопаді

Вчора у Брюсселі відбулися тристоронні переговори між представниками України, ЄС і Росії щодо транзиту газу через територію України з 1 січня 2020 року. Сторони не досягли фінальної домовленості і вирішили збільшити взаємодію у двосторонньому порядку, а також провести ще одну зустріч у листопаді на рівні міністерств, про це віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович повідомив журналістам на брифінгу за результатами переговорів.

Економіка

-Меморандум про покриття всієї України мобільним зв`язком та інтернетом

Сьогодні на інвестиційному форумі у Мариуполі прем’єр-міністр України Олексій Гончарук та представники компаній "Інтертелеком", "Lifecell", "Vodafone" і "Київстар" підписали меморандум, за яким мобільний зв’язок та інтернет мають покривати всю територію України. "Я вірю в те, що з цього документу почнеться тотальна цифровізація країни. В кожному куточку має бути доступний зв’язок та інтернет", - заявив прем’єр-міністр.

-Український банк запустив сервіс спільного доступу до кредитних карток

А – банк запустив послугу спільного доступу до кредитних карток платіжної системи Mastercard. Сервіс Share. CreditCard дозволяє вибрати одержувача грошей зі списку в мобільному додатку, вказати ліміти на суму і часовий період та поділитися доступом. Одержувач у будь-якій точці світу може взяти Android-смартфон, торкнутися POS-терміналу, і в цей момент гроші будуть списані з карти відправника. За словами авторів проекту, на сьогодні Share. CreditCard — найшвидший і безкоштовний спосіб передачі доступу до грошей.

Соціум (соціальні новини)

-Українці за рік отримали найбільше дозволів на проживання в країнах ЄС

У 2018 році громадяни України отримали найбільше дозволів на проживання в країнах – членах Європейського союзу – 527 тисяч, повідомляє Євростат. З яких майже 78% це дозволи на проживання у Польщі. Також українцям більше, ніж іншим іноземцям, видавали дозвіл на проживання в Чехії, Угорщині, Словаччині , Литві, Латвії та Естонії.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Джамала презентувала нову пісню в дуеті з Jah Khalib

Українська співачка Джамала випустила нову пісню «Кохаю» у дуеті з казахським репером Jah Khalib. Це «магічна робота про той незрозумілий зв'язок між людьми, який допомагає їм пройти все на своєму шляху. Я написала її на сьомому місяці вагітності. Мій голос тремтів, а іноді від емоцій мені не вистачало повітря. В пісні я дуже хотіла зберегти саме цей стан. У результаті вийшло об'єднати жіночу і чоловічу енергію, Інь і Ян», — написала Джамала на своїй сторінці в Facebook.

Погода

У вівторок у центральних, східних та південних областях України і на Прикарпатті місцями невеликий дощ, у Карпатах з мокрим снігом, на решті території без опадів. У південних областях вночі та вранці туман. Денна температура 5-10°С з позначкою «плюс». У Чикаго протягом дня триматиметься хмарна погода з дрібним дощем. Температура вдень від 5 до 8 градусів вище нуля.

2 views0 comments

Comments


bottom of page