top of page

#НовиниЩогодини(10/25/19)


Політика

-Імпічмент Трампа: нові свідчення та резолюції

Цього і наступного тижня демократи у Конгресі США мають намір провести слухання щодо імпічменту Трампа за участі ще трьох американських топ-чиновників, про це повідомляє The Hill. Тим часом сенатор-республіканець Ліндсі Грем вніс до Сенату резолюцію із засудженням імпічменту президента Дональда Трампа. Про це він повідомив у Twitter. Резолюція закликає Палату представників проголосувати за початок офіційного розслідування і надати Трампу «конституційні гарантії».

Економіка

-У США планують відновити торговельні привілеї для України

Білий дім планує у цьому місяці відновити для України низку торговельних привілеїв, які раніше були припинені, повідомляє The Washington Post . Їх збираються включити у пакет торговельних заходів, які заплановані до випуску в цьому місяці. Наприкінці серпня представник США на торговельних переговорах Роберт Лайтхайзер відкликав свою рекомендацію відновити низку торгових привілеїв для України з політичних причин.

-Нацбанк вводить в обіг банкноту номіналом 1000 гривень

Від сьогодні Нацбанк ввів в обіг банкноту нового найвищого номіналу - 1000 гривень. На ній зображений український науковець і філософ Володимир Вернадський в блакитному кольорі та президія Національної академії наук. За оцінками регулятора це сприятиме зручності розрахунків та зниженню банківських витрат. В обіг буде введено близько 5 мільйонів штук таких банкнот.

Соціум (соціальні новини)

-Україною знову прокотилась хвиля протестних акцій «Ні капітуляції»

Біля Київської облдержадміністрації сьогодні об 11 розпочалась акція Штабу спротиву "Ні капітуляції! Час діяти", участь у якій взяли понад 100 представників Нацкорпусу та Нацдружин. Пікетувальники вимагають від міського голови звернутися до Президента України Володимира Зеленського та вручити йому вимоги Штабу спротиву капітуляції. Подібні акції одночасно відбулись у багатьох обласних центрах.

Спорт

-Ломаченко отримав статус “франчайзингового” чемпіона WBC

Український боксер Василь Ломаченко, чемпіон WBA, WBO і WBC у легкій вазі, під час 57-ї щорічної конвенції Всесвітньої боксерської ради в Канкуні (Мексика) отримав статус “франчайзингового” чемпіона WBC. Він надається конкретному боксеру і не передається. Разом із тим обов'язковий претендент по лінії WBC 20-річний американський боксер Девін Гейні, який був тимчасовим володарем пояса в легкій вазі, став повноцінним, до слова, ще й наймолодшим чемпіоном WBC.

Мистецтво, культура, шоу-біз

-Тіна Кароль випустила пісню-маніфест "Иди на жизнь"

Популярна українська виконавиця Тіна Кароль презентувала lyric video на пісню - маніфест "Иди на жизнь". Співачка називає її доленосною, покликаною вселити віру і надію в серця її шанувальників. «Нехай моя пісня допоможе зазирнути в свою душу і почути голос своєї внутрішньої дитини. Довіртеся йому, він підкаже правильний шлях. Ідіть на життя сміливо! – закликає вона. У відео Тіна Кароль постала у традиційному звабливому образі, головною родзинкою якого стала права рука, всипана сяючими блискітками.

Погода

В Україні до кінця тижня прогнозують туман та теплу погоду з температурою близько 20 градусів. Видимість на дорогах місцями не перевищує 50 метрів, водії заледве можуть розгледіти світлофори. А в аеропортах через туман затримують та скасовують рейси. На заході буде сухо, а на сході і півночі дощитиме. Дощитиме і у Чикаго на вихідні, сьогодні ж хмарно але без опадів, вдень до 11 градусів тепла.

1 view0 comments

コメント


bottom of page