top of page

#НовиниЩогодини(10/24/19)


Політика

-Федеральний суд США забов`язав Держдеп оприлюднити документи щодо України

У відповідь на запит американської наглядової групи American Oversight федеральний суддя США Крістофер Купер дав Державному департаменту 30 днів для оприлюднення записів, пов'язаних з Україною, включаючи листування між державним секретарем Майком Помпео та особистим адвокатом президента Дональда Трампа Руді Джуліані, повідомляє CNN. American Oversight просила про оприлюднення листування вищих посадових осіб та інших повідомлень щодо тиску на український уряд для відкриття політичного розслідування.

Економіка

-Україна піднялася на сім пунктів в рейтингу Doing Business

Україна на 7 пунктів покращила свою позицію у рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business, який щорічно оприлюднює Світовий банк і посіла 64 місце серед 190 країн. Країна продемонструвала прогрес за 5-ма з 10 показників, серед яких «Отримання дозволів на будівництво», «Підключення до системи електропостачання» та «Міжнародна торгівля». За показниками, які стосуються оподаткування та вирішення питань, пов’язаних з неплатоспроможністю, позиція України погіршилася.

Соціум (соціальні новини)

На різдвяні свята українці відпочиватимуть чотири дні поспіль

Кабінеті міністрів рекомендує перенести робочий понеділок, 6 січня 2020 року на суботу, 11 січня. Таким чином на Різдво в українців буде чотири вихідні поспіль з 4-го по 7 січня. Про це за підсумками засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Новий рік, 1 січня припадає на середу, посеред тижня, тому перенесення робочих днів не планується. Також вихідний в Україні буде в середу, 25 грудня, коли Різдво святкуватимуть християни західного обряду.

США, Ілліной, Чикаго

-Законодавці Іллінойсу хочуть заборонити камери автофіксації

Згідно з новим дослідженням, за останні 10 років водії Іллінойсу витратили понад 1 млрд доларів на штрафи за проїзд на червоне світло. Тепер законодавці Спрінгфілда роблять спроби відродити заборону на використання камер автофіксації через їхню неефективність, яка дорого обходиться платникам податків. Як мінімум два члена Палати представників штату внесли законопроект про ліквідацію камер в Іллінойсі. З іншого боку, така заборона зменшить надходження у місцевий бюджет, що у багатьох передмістях призведе до його дефіциту.

Авто-мото, технології

-Наздогнати Tesla: Toyota покаже свій перший електрокар в 2020 році

Найбільший автовиробник у світі Toyota Motors 2020 року після появи власної повністю електричної моделі в лакшери-сегменті під брендом Lexus, приєднається до конкурентної боротьби на ринку автомобілів з нульовим викидом вихлопних газів, повідомляє Reuters. «Спочатку ми будемо випускати продукцію в Китаї, Північній Америці та інших регіонах, де є високий попит на «чисті електромобілі»», - розповів президент Lexus International Йошихиро Сава.

Екологія

-Смог в Україні: забруднене повітря чи природне явище?

Жовтень приніс в Україну не тільки бабине літо, а й осінній смог. Вже кілька днів у соцмережах люди викладають фото затягнутих імлою міст. По всій території країни спостерігається густий туман. Екологи пояснюють його природу тим, що антициклон не дає можливості розсіюватися газам: викидам автотранспорту, підприємств та палаючих торфовищ. Усе разом призводить до підвищення рівня оксиду вуглецю у повітрі, але він не перевищує допустимих норм, кажуть у гідрометцентрі. Така ситуація триває вже більше тижня, тож в Україні проведуть додаткові масові вимірювання забруднення повітря.

Погода

Сьогодні Україну зранку знову огорнув туман та тепла погода. На сході місцями пройдуть дощі. Температура вдень коливатиметься від +15 до +21°C. У Чикаго протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Без опадів. На стовпчиках термометрів удень від 8 до 11 градусів з позначкою «плюс».

2 views0 comments

Comentarios


bottom of page