top of page

#НовиниЩогодини(10/22/19)


Політика

-Високопоставлені чиновники Білого дому свідчитимуть в Конгресі

Комітети в нижній палаті Конгресу США, які ведуть розслідування з імпічменту президента Дональда Трампа, планують цього тижня провести слухання за участю щонайменше шести високопоставлених чиновників Білого дому, які "могли володіти інформацією про активність адміністрації Трампа", у тому числі особистого адвоката президента Руді Джуліані на українському напрямі, передає The Hill. Наразі тривають переговори з адміністрацією щодо можливої присутності цих чиновників на слуханнях у Конгресі США.

-Шоумен Сергій Сивохо став радником секретаря РНБО

Шоумен, телеведучий, актор і співак, у минулому гравець КВК Сергій Сивохо заявив, що його призначили радником секретаря Ради національної безпеки і оборони з питань реінтеграції і відновлення Донбасу. Про це він написав у своєму FB опублікувавши фото відповідного посвідчення. Його політична кар`єра стартувала на виборах - 2019, коли він балотувався до Верховної Ради по мажоритарному округу в Донецькій області від партії «Слуга народу».

Економіка

-Аеропорт «Бориспіль» призупиняв роботу, аби перевірити повітря

На їдкий запах аміаку напередодні ввечері поскаржились пасажири аеропорту "Бориспіль". Півсотні людей звернулись по медичну допомогу, одного потерпілого шпиталізували. Аеропорт роботу своїх терміналів призупинив і відновив лише після того, як рятувальники перевірили повітря. Аміак вони виявили, але у допустимих межах. В адміністрації аеропорту пояснили, що під час обробки полів аміакомісткими речовинами біля злітно-посадкової смуги, сталося вивільнення летючих шкідливих речовин.

Соціум (соціальні новини)

-#KyivNotKiev: міжнародна авіація перейшла на нове написання української столиці

Міжнародна асоціація повітряного транспорту запровадила написання столиці України як Kyiv відповідно до української транслітерації, а не Kiev, як було раніше, повідомляєтся на офіційній сторінці кампанії МЗС України CorrectUA в Twitter. Відтепер аеропорти та авіакомпанії світу також повинні почати використовувати саме таке написання назви столиці України.

США, Ілліной, Чикаго

-Конгресмени вимагають у Держдепу внести «Азов» до списку терористичних організацій

40 конгресменів-демократів із Палати представників США підписали звернення до Держсекретаря Майка Помпео, у якому вимагають внести український полк «Азов» та дві праворадикальні організації в Європі до списку іноземних терористичних організацій, передає «Голос Америки». У свою чергу керівництво полку «Азов» відреагувало заявою, «що дане звернення є нічим іншим, як інформаційною атакою на Україну, її суверенітет та державну безпеку», повідомило «Радіо Свобода».

Авто – мото, технології

-В Одесі почав курсувати перший електробус у місті

В Одесі взялись за оновлення міського транспорту. Сьогодні на лінії почав курсувати перший електробус у місті. Він був виготовлений на базі тролейбуса Skoda 21, заряджається від контактної мережі і здатний подолати до 50 кілометрів за допомогою автономного ходу. А вже до кінця року на маршрут вийде найдовший в Україні трамвай Odissey MAX, довжиною більше 30 м, який зможе вміщати до 280 пасажирів.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-MONATIK перший з українців зібрав легендарний майданчик у Лондоні

Популярний український артист MONATIK, презентував сольне шоу MONATIK LOVE IT ритм у Лондоні на легендарній арені Indigo at the О2. У день концерту був оголошений sold out. Як зізнався MONATIK в Instagram, кілька років тому саме в цьому місці на шоу Джастіна Тімберлейка під час його світового турне, він загадав бажання виступити тут разом зі своєю командою. Зараз він сам перебуває в світовому турі більш ніж 20 –ма країнам світу, серед них: США, Канада, Німеччина, Латвія, Чехія, Кіпр та ін.

Погода

Бабине літо не покидає Україну. Сьогодні на всій території очікується суха та тепла погода. Температура вдень коливатиметься від+ 15 до +21°C. Єдине застереження - щільний туман. Через нього в аеропорту «Київ» вже скасовано кілька рейсів.

У понеділок у соцмережах поширилась інформація про високі рівні забруднення атмосферного повітря оксидом вуглецю та про смог над столицею. Втім, влада запевняє, що значних перевищень показників норми немає.

У Чикаго хмарно, але без опадів. Вдень від 9 до 11 градусів з позначкою «плюс».

6 views0 comments

Comments


bottom of page