top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

#НовиниЩогодини(10/21/19)


Політика

-«Український» скандал у США - свідчення та заяви

У Сполучених штатах триває розслідування ймовірного тиску президента Дональда Трампа на українського колегу. Міністр енергетики США Рік Перрі відмовився надати комітетам Конгресу документи щодо "українського скандалу". А держсекретар США Майк Помпео заявив, що ніколи не бачив свідоцтв того, що Вашингтон намагався домогтися будь-яких дій від Києва в обмін на надання фінансової та військової допомоги.

-Екс-генпрокурор Віктор Шокін звинуватив НАБУ у «зливі» персональних даних

Екс-генпрокурор Віктор Шокін звернувся до Державного бюро розслідувань з проханням відкрити кримінальне провадження через розголошення НАБУ секретної інформації і його персональних даних, що становлять таємницю досудового розслідування, а також незаконної передачі його особової картки з міграційної служби в посольство США в Києві. На думку Шокіна, такий «злив» інформації був здійснений для тиску на нього з боку колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Економіка

-МВФ планує приїхати в Україну на початку листопада

Місія МВФ, яка планує приїхати на початку листопада до Києва, зосередиться на вивченні, зокрема, питань бюджету України на 2020 рік, земельної реформи та гарантій послідовності з боку нового уряду. Про це розповів у суботу в Вашингтоні міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов. Нагадаю, українські міністри увесь останній тиждень перебували у Сполучених Штатах і продовжували працювати з колегами з МВФ над новою трирічною програмою для України.

Спорт

-Олександра Гвоздика виписали з лікарні

Українського боксера Олександра Гвоздика виписали з лікарні, куди він потрапив після поєдинку з Арутром Бетербієвим. 19 жовтня він програв росіянину у Філадельфії бій за титули чемпіона світу за версіями WBC та IBF у напівважкій вазі. Бетербієв відправив у нокаут українця в 10-му раунді. Після цього його госпіталізували до однієї з місцевих лікарень. Таке рішення команда Гвоздика прийняла як застережний захід.

Соціум

-Епіфанію у Нью-Йорку вручили премію за захист прав людини.

Митрополит Епіфаній отримав у Нью-Йорку нагороду Athenagoras (Афінагора) за захист прав людини. Про це митрополит написав на своїй сторінці у Facebook. Він подякував за визнання не тільки його праці, а й тисяч українських православних вірних на Батьківщині та в діаспорі, і додав, що сподівається, що колись всі Помісні Церкви послідують канонічному рішенню Вселенського Патріархату і визнають Помісну Православну Церкву України як рівноправну.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Гурт O.TORVALD презентував новий довгоочікуваний альбом

Після річної відпустки гурт O.TORVALD, який представляв Україну на Євробаченні 2017 року, презентував новий альбом «Diller Kaifu». Навесні без попередження група випускає 2 нових трека. А потім тікає від буденної рутини до заміського будинку, де всією командою живе та працює над повноцінним альбомом. Лідер гурту Женя Галіч каже про нього, що це революція характеру, протест проти парадів брехні і маячні, у той же самий час, це щирість душі та відвертість серця.

Погода

В Україні триває «бабине літо». Синоптики повідомляють, про нові температурні рекорди. На вихідні повітря прогрілося аж до 23 градусів. Це на два градуси вище попереднього максимуму, зафіксованого у 1957 році. Така тепла погода протримається до наступних вихідних. Єдине застереження – туман.Сьогодні на всій території країни суха і тепла погода, без опадів. Температура вдень коливатиметься від + 19 до +22°C.

У Чикаго зранку дощитиме. Денна температура 15-16 градусів із позначкою «плюс».

5 views0 comments

Comments


bottom of page