top of page
Writer's pictureРостислав Пелех

#НовиниЩогодини (10/15/2019)


Політика

-Тисячі людей у день захисника України вийшли на марш «Ні капітуляції»

14 жовтня у день захисника України тисячі людей вийшли у столиці на марш «Ні капітуляції». Спершу на Майдані Незалежності провели віче. Після цього - мітинг біля Офісу президента. Українці вимагали не здавати інтересів держави, припинити розведення військ та не амністувати бойовиків. Також закликали президента України Володимира Зеленського йти до перемоги у війні на Донбасі або подати у відставку. Акція пройшла мирно, правопорушень не зафіксовано.

-В ООН офіційно визнали, що Росія порушує женевські конвенції в Криму

Україна подякувала керівництву ООН за офіційне визнання порушень Росією Женевських конвенцій, яка свідомо переселяє людей з материкової частини в український Крим у спробах змінити демографію окупованого півострова. Із такою заявою виступив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко під час презентації доповіді генсека ООН Антоніу Гутерріша щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму.

-У НАТО прислухались до зауважень української делегації

Парламентська асамблея НАТО вперше за 22 роки відхилила найбільш суперечливу доповідь про застосування економічних санкцій проти країн-агресорів. Підставою для такого рішення стали зауваження української делегації, яка наполягала на продовженні застосування санкцій до Росії. Про це повідомила пресслужба партії Слуга Народу. А Генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг заявив, що країнам-членам НАТО треба активніше надавати допомогу Україні.

Економіка

-Армія США обрала українське підприємство для місій на орбіті Військово-повітряні сили США вибрали 8 компаній для програми Orbital Services Program-4 серед них україно-американська компанія, Firefly Aerospace, яка належить українському бізнесменові Максові Полякову. Ця програма розрахована на доставку невеликих і середніх корисних навантажень вагою понад 400 фунтів. 2018 року Firefly Aerospace відкрила у Дніпрі науково-дослідницький центр. Зараз там працює близько 150 співробітників. Центр отримав найбільший в Україні промисловий D-принтер, призначений для друку металом. Також компанія має офіси у Вашингтоні і Токіо.

Спорт

-Олександр Усик попросив уболівальників вибрати йому наступного суперника

Після перемоги Олександра Усика над Чаззом Уїзерспуном у дебютному поєдинку в надважкій вазі, український спортсмен попросив уболівальників вибрати йому наступного суперника. З таким проханням він звернувся в Instagram. За інформацією промоутерів, свій наступний поєдинок українець може провести проти переможця реваншу Ентоні Джошуа і Енді Руїса за кілька чемпіонських поясів.

США, Ілліной, Чикаго

-Суди США заблокували посилення вимог для власників «зеленої картки»

Американські суди чотирьох штатів своїми рішеннями заблокували плани президента США Дональда Трампа посилити обмеження для імміграції, а саме рішення адміністрації не надавати право на постійне проживання, так звану «зелену картку», тим, хто має використовувати американські програми соціальної допомоги. Також суди заборонили спрямування коштів з інших бюджетних програм на фінансування побудови стіни на кордоні з Мексикою.

Туризм

-Періс Гілтон планує провести в Україні міжнародний конкурс краси

Ще влітку з`явилась інформація про те, що американська актриса і спадкоємиця найбільшої в світі мережі готелів Періс Гілтон планує стати власницею курорту неподалік Ужгороду. Тепер стало відомо, що зірка вже розпочала будівництво вертолітного майданчика на території елітного комплексу "Деренівська Купіль" та роботи із внутрішнього оздоблення 5-зіркового готелю. У 2021 році вона планує організувати в Україні представницький міжнародний конкурс краси. Як місце проведення розглядається і Київ, і "Деренівська Купіль" на Закарпатті.

Погода

-В Україну прийшло Бабине літо і така погода зберігатиметься до середини тижня. У понеділок вночі та вранці майже всі регіони накрив щільний туман, без опадів. Вдень сонячна і тепла погода, щонайменше до четверга стовпчики термометрів не опускатимуться нижче +20 градусів за Цельсієм.

У Чикаго протягом день обіцяє бути дощовим, подекуди з грозою. Температура повітря до 17 градусів із позначкою плюс.

4 views0 comments

Коментарі


bottom of page