top of page

#НовиниЩогодини (10/10/2019)


Політика

- Майк Пенс опублікує розшифрування розмов із Володимиром Зеленським

Віце-президент США Майк Пенс працює з офісом адвоката Білого дому, щоб випустити стенограми своїх власних телефонних розмов з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Associated Press. Пенс сказав, що записи двох розмов допоможуть виправдати президента Дональда Трампа, а також, він заявив, що "ніколи не обговорював питання Байденів" із Зеленським

- Президент України Володимир Зеленський вперше проводить великий прес-марафон — онлайн

Сьогодні президент України Володимир Зеленський бере участь у великому прес-марафоні. Протягом усього дня глава держави відповідатиме на запитання журналістів. Такий формат першого масштабного спілкування гаранта з журналістами запропонував Офіс президента. У марафоні візьмуть участь понад 300 журналістів, вони ставитимуть питання групами по 7-10 осіб. За словами прес-секретаря президента «за найскромнішими підрахунками, марафон може тривати 10 годин». За ним можна спостерігати он-лайн. Про його основні тези ми повідомимо у наступних випусках.

Економіка

-Українського коньяку не буде: президент підписав закон про географічні бренди

Президент підписав закон про географічні бренди, у межах процесу адаптації українського законодавства до законодавства ЄС та виконання Україною своїх зобов'язань щодо угоди про асоціацію. Географічне зазначення — це назва продукту, який виробляється на конкретній території, наприклад, коньяк, шампанське, сир фета тощо. В Україні такими зазначеннями можуть стати гуцульська бринза та мелітопольські черешні.

Спорт

-Усик провів відкрите тренування перед поєдинком с Уізерспуном

Український боксер Олександр же декілька днів перебуває у Чикаго, де 12-го жовтня дебютує у суперважкій вазі з американським суперником Чаззом Візерспун. За цей час спортсмен встиг відвідати Українську околицю в Чикаго,, баскетбольну команду "Чикаго Буллз", а також провести відкрите тренування на . ринзі, який був споруджений на одній з площ міста біля торгового центру. Українець вийшов під захоплені вигуки місцевої публіки та влаштував імпровізований бій з тінню, а також побоксував з м'ячиком, прикріпленим до кепки. Уїзерспун також побоксував з повітрям і пострибав на скакалці.

США, Ілліной, Чикаго

-Адміністрація Білого дому вирішила позбавляти паспортів експатів з великими податковими боргами

Налогове управління США вже цього місяця готове розпочати процедуру анулювання паспортів громадян, які працюють або проживають за кордоном та мають податкову заборгованість понад $ 52 тисячі. В управлінні повідомили, що в американців, які перебувають за кордоном, є 90 днів, щоб звернутися в податкову службу і надати план з погашення заборгованості. А ті, хто отримав повідомлення про необхідність погасити борги по податках, перебуваючи на території США, мають в своєму розпорядженні лише 30 днів для надання такого плану.

Авто-мото, технології

- В Instagram тепер не можна буде стежити за лайками і підписками інших користувачів

Керівництво соцмережі Instagram вирішило відмовитись від функції Following у своєму додатку, яка дозволяла дізнатися, які публікації лайкав користувач останнім часом і на які сторінки підписувався. До кінця тижня вона зникне для всіх користувачів. Кілька днів тому розробники Instagram також впровадили функцію Restrict, яка дозволяє обмежувати активність певних користувачів. Це свого роду бан, коли свої коментарі бачить тільки сам порушник.

Мистецтво, культура і шоу-біз

-Стало відомо які українські стрічки потрапили до лонг-листа премії «Оскар»

Днями Американська кіноакадемія, опублікувала довгий список стрічок, які можуть поборотися в номінації "Найкращий фільм іноземною мовою". До лонглиста премії «Оскар» потрапило 93 картини, дві з яких українські, повідомляє прес-служба Держкіно. Це фільм Нарімана Алієва "Додому" – висунутий від Україні. І українсько-чесько-словацько-польський фільм Вацлава Маргоула "Пофарбоване пташеня" висунутий від Чехії. Чи потрапить український фільм до шотлиста буде відомо 16 грудня цього року.

Погода

Вночі заморозки, вдень до 20 градусів тепла. Така погода сьогодні в Україні. У четвер у західних та північних областях місцями невеликий дощ, на решті території без опадів, мінлива хмарність. Вдень +14-19° за Цельсієм.

9 views0 comments

Comments


bottom of page