top of page

#НовиниЩогодини (10/09/2019)


Політика

-Керівництво НАТО планує приїхати в Україну

Представники керівного органу НАТО — Північноатлантичної ради планують відвідати Україну, зокрема Одесу та Київ, 30-31 жовтня. Про це заявив голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков під час брифінгу у Сєвєродонецьку Луганської області, повідомляє hromadske. Під час візиту Генеральний секретар альянсу проведе комісію Україна – НАТО у Києві, в якій візьме участь президент Володимир Зеленський.«Водночас в одеський порт увійдуть кораблі постійної військово-морської групи НАТО», — сказав Вінніков.

-Сенатор – республіканець Ліндсі Грем запросив Джуліані дати свідчення у сенаті

Голова правового комітету Сенату США республіканець Ліндсі Грем запросив особистого адвоката президента Дональда Трампа - Руді Джуліані дати свідчення у Сенаті, щодо звинувачень у корупції у зв`язку з «Українським» скандалом, повідомляє телеканал CNBC. Грем заявив у Twitter, що він хоче свідчень про звільнення колишнього українського генпрокурора Віктора Шокіна. На що Джуліані заявив, що погодиться давати свідчення в Комітеті з розвідки Палати представників тільки після відсторонення його голови Адама Шиффа.

Економіка

-Вартість пачки сигарет в Україні зросте

Вартість пачки сигарет в Україні може зрости через поправку до законопроекту, яку ухвалив парламент. Про це заявили на прес-конференції керівники асоціації Укртютюн. Суть поправки у встановленні торговельної націнки на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% та 13% від максимальної роздрібної ціни відповідно. Це призведе до підвищення ціни пачки сигарет в середньому на 7 грн. вже з листопада цього року, а з урахуванням підвищення ставки акцизного податку з 1 січня 2020 року її вартість зросте на 14 грн, або на 40% порівняно із сьогоднішнім рівнем цін.

Соціум (соціальні новини)

-Що думають українці про відкриття ринку землі - соцопитування

За результатами досліджень соціологічної групи «Рейтинг», на сьогодні 19% громадян підтримують запровадження продажу землі, який ініціював глава держави, 73% опитаних - проти, решта не визначилися. Високий рівень підтримки старту ринку землі серед більш молодих і заможних респондентів, власників паїв, які їх самостійно обробляють. Але навіть у цих категоріях кількість противників становить не менше 60%. Продаж землі іноземцям підтримують ще менше – лише 13%. На думку понад 40% українців, найбільший ризик запровадження ринку землі пов'язаний саме з викупом її іноземцями.

Спорт

-Олександр Усик дебютує у суперважкій вазі з Чеззом Візерспуном

12 жовтня у Чикаго на Wintrust Arena Олександр Усик дебютує у суперважкій вазі з Чеззом Візерспуном. Новий суперник для українця був визначений після того, як тест на допінг Тайрона Спонжа дав позитивні результати. Чезз Візерспун - 38-річний американець, на прізвисько «Джентльмен» був непереможним 5 років і є двоюрідним братом боксера Тіма Візерспуна - дворазового чемпіона світу у важкій вазі. Візерспун каже, що не може дочекатися бою з Усиком, та зауважує: «Я готувався до серйозного поєдинку, і не може бути значнішого бою, ніж оцей. Олександр пробує себе у суперважкій вазі - і він дізнається, що це зовсім інший рівень».

США, Ілліной, Чикаго

-Uber запустив вертолітне таксі для всіх користувачів у Нью-Йорку

Uber запустив вертолітне таксі для всіх користувачів у Нью-Йорку. З червня ця функція була доступною тільки для користувачів преміум-класу. Вона дозволяє забронювати політ з Манхеттена до аеропорту Джона Кеннеді та назад. Рейс триває 8 хвилин і коштує 200-225 доларів за людину, повідомляє Reuters. Пасажири можуть взяти з собою невелику валізу і перед злетом мають подивитися відео безпеки. Замовити політ можна в стандартному додатку Uber.

Цікаве

-Гарбузовий рекорд

Мешканець Коннектикута Алекс Ноель встановив місцевий рекорд, виростивши гігантський гарбуз завважки з автомобіль, пише CNN. Його представили на традиційному фестивалі Topsfield Fair у Новій Англії. Вага овоча становила більше 1040 кг. Для порівняння, один з найлегших автомобілів на ринку важить всього 915. Власник плоду за перемогу у конкурсі отримав 8,5 тис. доларів.

Погода

Найближчим часом в Україні після трохи морозного повітря, знову потепління, хоч і з дощами. З четверга повітря подекуди прогріється до + 20 градусів за Цельсієм. Сьогодні у західних та північних областях місцями невеликий дощ; на решті території без опадів. Вдень 10-15 градусів з позначкою плюс.

У Чикаго ясно тільки до обіду, у другій половині дня невелика хмарність. Без опадів. Денна температура 17-20 градусів тепла.

5 views0 comments

Comments


bottom of page